Bu mevsim Çanakkale’de deve güreşlerin yapıldığı dönem. Bir çok yerde olduğu gibi Geyikli Belediyesi de deve güreşi düzenledi. Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, göreve geldiği günden beri bu organizasyonları düzenliyor. Havaların da güzel olması ile alanı adeta piknik alanına çeviren vatandaşlar bir yandan güzel havanın keyfini çıkarırken bir yandan da güreşleri seyretti.

Birbirinden özel gösterilerin yapıldığı güreşe AK Parti Milletvekili Ayhan Gider,  Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kalaycığoğlu Başkan Mevlüt Oruçoğlu ve protokol üyeleri ile  vatandaşları selamları. Güreş alanına gelen vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı da çeken ünlü oyuncu, kıran kırana geçen güreşleri tribünden izledi.

Çevre il ve ilçelerden gelen güreşçi develerinin er meydanına çıktığı arenada,  Kaymakamlı Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Güreş Ağalığı kupası ve Jandarma Komutanlığı kupalarında develer  boy gösterdi. Kıran kırana geçen güreşlerde derece alan deva sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA