Yerel seçimler önce belediyeler kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Belediyeler rekor zamlar yaparak personellerinin memnun ediyor. Asgari ücret ve emekliler için yapılan yüzde 50 zammın çok üstünden belediyeler zam yapmaya devam ediyor.

Geyikli Belediyesi kadrolu işçileri ve Geyikli Belediyesi Personel Ltd. Şti. ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden görüşmelerde imzalar atıldı. Atılan imzalar ile birlikte Geyikli Belediyesinde en düşük işçi maaşı 39 bin 500 TL oldu. Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu imza töreninin ardından yaptığı açıklamada “her fırsatta dile getirdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı kendi ailemiz gibi görüyor onların mutlu olduğu bir ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Onlar mutlu ise biz de mutluyuz. Hizmet yolculuğumuzun ilk gününden itibaren emeğin ve alın terinin büyük bir saygıyı hak ettiğini ve insanlık onurunun ehemmiyet gösterilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Önemli olan dua alabilmek. Sorumluluklarımızın farkında olarak verilen işi en iyi şekilde yerine getirebilmektir. Bugüne kadar imkanlarımız dahilinde maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya çalıştığımız mesai arkadaşlarımız için imkanlarımızı değerlendirip işçi arkadaşlarımızın yüzleri gülsün diyerek rekor bir zam yaptık. Geyikli Belediyesinde en düşük işçi maaşı 39 bin 500 TL, 52 gün olan ikramiye sözleşmemiz ile birlikte 92 gün olmuştur. Geyikli için canla başla çalışan mesai arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için gece gündüz çalışan yaptığımız faaliyetlerde büyük emeği olan mesai arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

 

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada “Geyikli’ye her gelişimizde yenileşmeye, gelişmeye ve yeni katılan hizmetlere şahit oluyoruz. Başkanımız canla başla çalışıyor. Bu zorlu süreçte çalışanlarının yanında yer almak büyük bir erdemlilik, büyük bir fedakarlık işidir. Bu büyük erdemliği gösterdiği için Belediye Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu’na teşekkür ediyorum. Başkanımız hiçbir zaman işçinin alınteri üzerinden pazarlık yapmamıştır. İşçi arkadaşlarımızın sevinçlerine ve mutluluklarına hep birlikte ortak olduk. Biz Hizmet-İş Sendikası olarak “ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK” diyoruz. Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu sayesinde Geyikli Belediyesi işçisi enflasyon karşısında ezdirilmemiştir. Bugün burada emek ve alın terimize sahip çıkarak bizlere bu sevinci yaşatan Belediye Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu’na şahsım, yönetimim, sendikam ve işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sedat Uz

Foto: BHA