Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda Burak adlı binekle seyahat etti.  İslam alemi için önemli olan bu anlamlı gecede vatandaşlar ibadetler gerçekleştirildi. Miraç Kandili dolayısı ile Biga Belediyesi de bir program gerçekleştirerek geceyi anlamlandırdı.

Biga Belediyesi Miraç Kandili dolayısı ile özel program düzenledi. Programa İlahiyatçı Prof. Dr Mehmet Emin Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı özel programda Dünya Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Mehmet Bilir de Kuran-ı Kerim okudu.   Sedat Uçan’ın ezgileriyle katıldığı Miraç Kandili Özel Programı Atatürk Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.  Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından mini bir ilahi konserinin ardından İlahiyatçı Prof. Dr Mehmet Emin Ay miraç kandili ve Mescid-i Aksanın önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Miraç Kandili Özel Programı’nda yaptığı açıklamada, bu kutsal gecenin önemine dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “Miraç Kandili, İslam dünyası için büyük bir manevi değere sahiptir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Rabbimize yakınlaştığı, sema yolculuğunu gerçekleştirdiği bu gecede, biz de bir araya gelerek manevi değerlerimize önem veriyoruz.” dedi.

Arzu Baladur