Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği sömestr tatili  19 Ocak Cuma günü karnelerin verilmesiyle başlamıştı.  Kimi  öğrenciler ailesi ile tatil yaparken, kimi öğrenciler ise çeşitli aktivitelere katılarak boş zamanlarını değerlendirmeye çalıştı.  Bazı öğrenciler ise evde kalan derslerini tamamlamayı tercih etti.  15 günlük tatilin sona etmesinin ardından   2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2’nci dönemi için ders zili çaldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi  Çanakkale’de 8 bin 576 okul öncesi, 25 bin 101 ilkokul, 24 bin 109 ortaokul ve 24 bin 683 ortaöğretim olmak üzere toplam 82 bin 469 öğrenci okullara geri döndü.

Vali Aktaş Öğrencileri Okulda Ziyaret Etti

Vali İlhami Aktaş, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem açılışı dolayısıyla yenileme ve güçlendirme çalışmaları tamamlanarak eğitim ve öğretime açılan Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat BÜYÜK ve Şube Müdürü Cengiz Yılmaz’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamdi Taşkın ile bir süre görüşerek okulun fiziki durumu ile eğitim durumu hakkında bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Ziyaretinde öğretmenlerle ve velilerle de bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar dileyip, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin 2. yarısının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Veli ve Öğrencilere Mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz eğitim ikinci döneme ilişkin yaptığı açıklamada öğrenciler, öğretmenler ve velilere seslendi. Yılmaz, “Sevgili Öğrencilerimiz İzleyerek, gözlemleyerek, araştırmalar yaparak okuma alışkanlığınızı geliştirdiğiniz; aileniz ve sevdiklerinizle değerli paylaşımlarda bulunduğunuz yarıyıl tatilinizin ardından bilgi ve becerilerinize yenilerini ekleyeceğiniz; büyük bir heyecan ve merakla önemli başarılar elde edeceğiniz; sağlıklı, verimli bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Sizler geleceğimizin teminatı öğrencilerimize sadece bilginiz ile değil değerleriniz ile de yol gösterici oluyor, onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Bitmeyen öğretme arzunuzla öğrencilerimizle tekrar bir araya gelmenin heyecanı içinde başlayacağınız ikinci eğitim öğretim döneminde sizlere başarılar diliyor, üstün gayretiniz ve emeğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Son olarak velilere seslenen Yılmaz “Büyük bir güven duygusuyla bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın bilgi ve beceri ile donanması, millî ve manevi değerlerle yetişmesinde her zaman bizlere destek olduğunuz için teşekkür ediyor; ikinci eğitim öğretim döneminin hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu geçmesini diliyorum” cümlelerini kurdu.

 

Sedat Uz