Şehir Kulübü Başkanı Ogan Tunalı, sağlık nedenlerinden dolayı aday olmayınca Hüsamettin Yarıcı tek listeyle girdiği seçimi oy birliğiyle yeni Çanakkale Şehir Kulübü başkanı seçildi. Uzun yıllar Çanakkale’de ikamet eden Hüsamettin Yarıcı, daha önce il kültür turizm şube müdürlüğü, il müdürlüğü,  Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı eski başkanı ve mütevelli heyeti üyeliği yaptı. Başkan seçildikten sonra yaptığı açıklamada, “Şehir Kulübümüz ilimizde Turing Kulübünün kapatılması sonrası dönemin valisi Niyazı Dalokay’ın öncülüğünde 1960 yılında kurulmuştur. Çanakkale’mizin sosyal ve kültürel yaşamına etki eden köklü tarihi geçmişe sahip kulübümüzün yönetim kuruluna talip olmak ben ve arkadaşlarım adına onur vesilesidir. Bu amaçla, Şehir Kulübümüzün kuruluşunda emeği geçen ebediyete intikal eden sayın başkanlarımıza yönetim kurulu üyelerine Allahtan rahmet yaşayanlara can sağlığı ve uzun ömürler diliyorum.

Böylesine köklü kulüp ve derneğin tarihsel ve kültürel mirasına ve kimliğine sahip çıkmak hukukunu korumak öncelikli temel görevimiz olacaktır.

Bu vesileyle, Kulübümüzü kuruluş amaç ve ilkeleri doğrultusunda Kamu yararına kurulmuş vakıf, oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurup Çanakkale’mizin kültürüne, tarihine, sanatına, sosyal yaşamına katkı sağlayan tecrübe sahibi mesleğinde seçkinleşmiş itibar sahibi sanatkar, yazar, şair, bilim ve iş insanlarını kısacası derneğimize pozitif anlamda katkı sağlayacak gerçek ve tüzel kişilerin katılımını sağlamak temel amacımızdır. Özelde Şehir Kulüp Derneğimizi sanatın, kültürün, edebiyatın, genelde birlikte olmanın, eğlenmenin, konuşmanın, paylaşmanın odak noktası haline getirmek aynı zamanda gelecek nesillere Çanakkale Şehir kültürünü aktarmaktır. Sözlerimi tamamlarken beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim’’ dedi.

 

Mine Yel

Foto: BHA