Sürdürülebilir Turizm, Yeşil Mutfak Pratikleri ve İklim Değişikliği konularında deneyim paylaşımı yapmak adına İspanya Salou'ya oldukça verimli geçen bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Salou Belediye Başkanı Pere Granados ve Turizm Kurulu Koordinatörü Marc Espasa Roca'nın misafirperver karşılamasıyla başlayan ziyaret, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Salou Belediye Başkanı Pere Granados ve TAV Genel Sekreteri Mehmet Emre Gür'ün katılımıyla kentlerin ve projenin tanıtımlarını içeren konuşmalarla devam etti. Ardından yapılandırılmış odak gruplarda sektör temsilcilerinin katılımıyla Sürdürülebilir Turizm, Sürdürülebilir Gastronomi ve Yönetişim ve Katılım Konularında belirli sorulara cevap aranarak Karbon Nötr Destinasyon Rehberi ve Yerel Politika Belgeleri için etkin veriler ortaya çıkarıldı.

 

“Salou Belediyesinin Sürdürülebilirlik Alanında Yaptığı Çalışmalar Yerinde İncelendi”

 

Belediye Başkanı Pere Granados'un da katılımıyla gerçekleşen saha ziyaretinde Salou Belediyesinin karbon ayak izini azaltmak adına yayalaştırma alanı, az su ihtiyacı duyan tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi, doğal, sürdürülebilir yapılardan inşa edilmiş sahil hattı ve enerji verimli güneş enerjisi ile çalışan sokak aydınlatmaları yerinde incelendi.

 

“İş Birlikleri İçin Yeniden Temas”

 

TTGS-I'de ortaklık kurulan Tarragona Belediyesi yetkilileri ile yeni duyurulan INTERREG MEDITERRANEAN hibesi kapsamında hangi temalarda ortaklık kurulabileceği konuşuldu. Başkanımız Ülgür Gökhan, proje ekibi, TAV ve Tarragona Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda tematik alanlar ve öncelikler üzerine konuşularak gelecekte kurulacak ortaklıklar için fikir birliğine varıldı.

 

“Turizm Faaliyetleri ile İlgili Görüşmeler Yapıldı”

 

Salou Turizm Kurulu Koordinatörü Marc Espasa Roca, ekibi, Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, belediyemiz proje ekibi ile TAV yetkilerinin katıldığı ve Salou'nun turizm faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgilerin alındığı toplantı Çanakkale ve Salou arasında kurulan ortaklığın sürekliliği ile ilgili yapılacak etkinliklerin planlanması kapsamında devam etti.

Haber Merkezi