Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de bulaşıcı hastalıklarda büyük artışlar var. Bulaşıcı hastalıklarla Kovid-19 ile tam tanıştık. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde okulların kapanmasına neden olmuştu. Uzun süre öğrenciler uzaktan ders almaya başladı. Pandemiden sonra öğrenciler okula tam kapasite olarak devam etti. Bu sefer bulaşıcı hastalıklar başladı. Özellikle havaların soğuması ile beraber okullarda öğrenciler peş peşe hastalanmaya başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hastalıklar nedeniyle sınıfların çoğunda öğrenci sayısı büyük oranda azaldı. Sadece okullarda değil Çanakkale genelinde yayılan bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yer bulmak bile zor.

 

82 BİN ÖĞRENCİ TATİLE ÇIKTI

Hastalıkların hızla arttığı dönemde Çanakkale’de 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle 82 bin 469 öğrenci karne sevinci yaşadı. Ömer Mart Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulunda düzenlenen karne törenine, Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, protokol üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Karne dağıtım töreni, Vali Aktaş ve beraberindekilerin öğrencilere karnelerini dağıtmasıyla sona erdi. Vali İlhami Aktaş yarıyıl tatiline başlayan öğrencilere iyi tatiller dileyerek, bol bol bol kitap okumalarını önerdi.

Çanakkale’de, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde okul öncesi 8 bin 576 okul öncesi, ilkokul 25 bin 101, ortaokul 24 bin 109 ve ortaöğretim öğrencisi 24 bin 683 olmak üzere 82 bin 469 öğrenci karne aldı.

 

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi ile birlikte Ticaret Borsası İlkokulu, Ömer Mart Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulunda düzenlenen törende, karne heyecanı yaşayan öğrenciler, karnelerini Vali İlhami Aktaş’tan aldılar.

 

Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, başarılarından dolayı tebrik eden Vali İlhami Aktaş, “Yarıyıl tatilini eksikliklerinizi tamamlayacağınız, faydalı bilgiler öğreneceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirin” dedi.

 

Vali İlhami Aktaş, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösteren tüm milli eğitim çalışanlarına, öğretmenlere ve velilere teşekkür ederek herkese iyi bir yarı yıl tatili geçirmeleri temennisinde bulundu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali İlhami Aktaş, onlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Atakan Alkış