Geçen yerel seçimlerde İYİ Parti Çanakkale’de iki ilçe belediye başkanı çıkardı. Bunlardan biri de Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli olmuştu. Daha sonraki süreçte Zileli ile İYİ Parti İl Başkanlığı arasında sorunlar çıktı. Sorunlar uzun zamandır devam ediyordu. Geçen ay Başkan Zileli partisinden istifa etti. Zileli’nin istifasını İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı duyurmuştu. Aylıkçı, sosyal medya hesaplarında “Eceabat Belediye Başkanı Sayın Saim Zileli, uzun süredir partimizin kurumsal kimliği ile yaşadığı kişisel sorunların son göstergesi olarak 17 Aralık 2023 tarihi itibariyle İYİ Partiden istifa etmiştir." açıklamasını yapmıştı.

 

İyi Parti’den istifa eden Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli istifanın ardından açıklama yaptı. Zileli istifasının sebebini ise 12 Aralık’ta sosyal medya ve haber sitelerinde kendisinin belediye başkan adayı olarak gösterilmeyeceğini gördüğünden dolayı partisinden istifa ettiğini söylemişti. Zileli açıklamasında  “İyi Parti Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı kurumsal kimliğime zarar vermek için 12 Aralık’ta, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde beni aday göstermeyecekleri ile ilgili açıklaması var. Bu nedende bende 17 Aralık’ta İyi Parti’den sessiz sedasız ayrıldım. Ama konuyu çok medyatik bir duruma getirerek hala partiyi yıpratıyorlar ve bu isimlerin partiye faydaları da yok. Beni aday göstermeyecekleri ile ilgili açıklamaları sosyal medyada ve haber sitelerinde gördüm. Beni aday göstermeyecek bir partide durmanın da etik olmadığını düşünerek 17 Aralık’ta İyi Parti’den istifa ettim.” demişti.

 

SÖYLENTİLER DOĞRU ÇIKTI

İstifasının ardından CHP’ye geçeceği konuşulan Zileli, dün Ankara’ya giderek CHP rozetini taktı. İyi Partili Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, partisinden istifa ederek CHP'ye katıldı. Saim Zileli'nin rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında taktı.

Zileli, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde 40,82 ile İyi Parti'den belediye başkanı seçildi. Aynı seçimde CHP adayı Metin Övün 37.61, AKP adayı Adem Ejder 20,61, MHP adayı da 1,19 oranında oy almıştı.

 

Bünyamin Nami Tonka