Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Çanakkale’nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesinin ardından etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullar dün tatil edildi. Çanakkale-Biga kara yolunda ise buzlanma nedeniyle kayan bir otomobil yolu trafiğe kapattı. Ekipler bölgede çalışma başlattı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 46 köy yolu ulaşıma kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdare ekiplerince kapanan köy yollarında temizlik çalışması başlatıldı ve köy yolları trafiğe açıldı.

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Kar yağışı, sis ve fırtına deniz ulaşımını da etkiledi. Çanakkale Boğazı'nda etkisini artıran fırtına ve kar yağışıyla birlikte düşen görüş mesafesi nedeniyle boğaz trafiği dün sabah saatlerinden itibaren çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Sisin etkisini yitirmesinin ardından boğaz gemi trafiğine açıldı.

ÇOMÜ EĞİTİME ARA VERDİ

 

Çanakkale’de, dün etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) eğitime bir gün ara verildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, “Meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışı devam edeceğinden öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerinde 10.01.2024 Çarşamba günü eğitime 1 (bir) gün süre ile üniversitemiz senatosunca ara verilmiştir. Birimlerimizdeki bölüm ve programların ilgili tarihe denk gelen final sınavlarının telafi programları sınavlar yine final haftasında olacak şekilde ilgili akademik birim tarafından belirlenerek ilan edilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Çanakkale genelinde düzen etkili olan kar ve fırtına eğitimi de olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Çanakkale Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2Alınan son meteorolojik verilerin değerlendirilmesine göre olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamaya sebep olabileceği değerlendirildiğinden, 10.01.2024 Çarşamba günü, İl Merkezi ile Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ve Biga ilçelerinde, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

 

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Kar yağışı özellikle Lapseki- Biga ilçesi arasındaki yolda etkili oldu. Bursa yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı öğrenildi. Kar yağışının etkili olduğu yerlerde polis ekipleri sürücülere bir yandan yardımcı olurken bir yandan da zincir takmasını istedi. Yetkililer, kar yağışına karşı vatandaşların yola çıkmadan önce tüm eksiklerini yerine getirmesini istedi.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPTI

Kar yağışına karşı Çanakkale Belediyesi de gece çalışma yaptı. Buzlamaya karşı bazı yollarda tuzlama çalışması yapıldı. Çalışmalar gece boyu devam etti. Kar yağışı şehir merkezinde etkili olmadığı için belediyenin çalışması da sınırlı kaldı.

Atakan Alkış

Foto: BHA