Çanakkale Belediyesi için CHP ve İYİ Parti adaylarını açıkladı. AK Parti’den şimdiye kadar ses çıkmazken, ilk anketler de gelmeye başladı. Yapılan anket çalışmasında CHP adayı Muharrem Erkek birinci sırada yer aldı. İkinci sırada İYİ Parti adayı Burak Kunt, devamında ise AK Parti’nin muhtemel adayları sıralandı.

 

Yerel seçimlere doğru hızla yaklaşılıyor. Önümüzdeki hafta yeni yıla giriyoruz. Gelecek yılın en önemli olayı ise kuşkusuz yerel seçimler. Gelecek yıl belediye başkanlar belli olacak. Çanakkale’de ise en önemli belediye il belediyesi olan Çanakkale Belediyesi. Çanakkale Belediyesi için ilk adayı İYİ Parti gösterdi. İYİ Parti, Çanakkale Belediye meclisinde yaptığı çıkışlarla tanınan iş insanı Burak Kunt’u gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale’ye gelip Kunt’u aday gösterdikten sonra hızlı bir çalışma içine girdi.

Yıllardır Çanakkale’yi CHP ve son 21 yıldır da Ülgür Gökhan yönetiyor. Bu yüzden Çanakkale Belediyesi için en çok merak edilen ise CHP’nin adayı oldu. CHP’ye aday adaylık başvurusu yapan 4 kişi içinde CHP eski genel başkan yardımcısı ve Çanakkale eski milletvekili Muharrem Erkek gösterildi. Erkek, de partisinin genel merkezi tarafından ismi açıklandıktan sonra Çanakkale’de hızlı bir çalışma içine girdi. Hergün birçok programa katılıyor.

AK PARTİ’DE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Diğer en önemli aday ise AK Parti’nin adayı. AK Parti’de de 2 aday adayı başvuru yaptı. Ama aday adayı başvurusu yapmadan genel merkezde girişimlerde bulunarak aday olmak isteyenlerin de olduğu biliniyor. Şuanda AK Parti’nin aday adaylarının yanında belediye başkan adayı olarak AK Parti Çanakkale eski milletvekili Jülide İskenderoğlu ve İl Başkanı Naim Makas’ın da ismi geçiyor. Bu isimler de son günlerde sık sık dile getiriliyor. Hatta bu isimlerin anketlerde de çıktığı ifade ediliyor.

İLK ANKETLER GELMEYE BAŞLADI

CHP adayı Erkek’in isminin açıklanmasının ardından şirketler anket çalışmasına başladı. Ankara merkezli yapılan ilk anketlerde ise birinci sırada Muharrem Erkek geliyor. Erkek’in hemen ardından ise İYİ Parti adayı Kunt yer alıyor. Devamında ise AK Parti’nin muhtemel adayları eski milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Belediye başkan aday adayı Esra Yüksel ve son sırada ise İl Başkanı Naim Makas’ın yer aldığı öğrenildi. AK Parti’nin de adayını açıklamasının ardından yapılacak anketlerin durumu daha net olarak ortaya koyacağı belirtiliyor.

 

Mehmet Güler