Yaklaşan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın üyeleri AK Parti ile MHP genel merkezleri sık sık görüşerek işbirliği çalışması yaparken, Çanakkale’deki temsilcileri ise bir o kadar bir birinden uzak duruyor. AK Parti Çanakkale İl Başkanı ile MHP İl Başkanının yanyana bile gelmemeleri dikkat çekiyor. Bu uzaklığın da yerel seçimlere olumsuz yansıyacağı konuşuluyor.  

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere partiler çalışmalarına devam ediyor. Genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde de ittifakların çalışması büyük önem arz ediyor. Millet İttifakı’nın iki büyük partisi CHP ile İYİ Parti’nin işbirliği yapmayacağı kesinleşti gibi. Geçen yerel seçimlerde millet ittifakı işbirliği ile Türkiye genelinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerin çoğunu elde etmişti. Bu işbirliğinin karşısında yer alan Cumhur İttifakı ise önümüzdeki yerel seçimlerde kaybettiği belediyeleri geri almak için genel merkez bazında sıkı bir çalışma içine girmiş durumda. Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir araya gelerek bu konuda önemli bir çalışma yapıyor. Sık sık bir araya gelen iki liderin emirleri doğrultusunda ise teşkilatlar çalışma yapıyor.

ÇANAKKALE’DE AK PARTİ İLE MHP BİR ARAYA GELMİYOR

Cumhur İttifakı’nın Çanakkale temsilcileri olan AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’ın yıllardır bir araya gelmemeleri dikkat çekiyor. Adayların belirleme aşaması olan bugünlerde bile iki partinin il başkanının bir araya gelmemesi çok daha fazla konuşuluyor. MHP’nin en sok AK Parti ile teması, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile buluşmaları oldu. Bunun dışında MHP ile AK Parti uzun zamandır, ne birlikte bir açıklama yaptılar ne de bir araya geldiler.

Cumhur İttifakı’nın genel merkezleri bu kadar yakın çalışma yaparken, Çanakkale’deki temsilcilerinin bir o kadar uzak durmaları ise ittifak tabanında seslerin yükselmesine neden oluyor. Bu uzaklaşma sonucunda Çanakkale’de yerel seçimlerde bir işbirliği yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini de ortaya koyuyor. Bu belirsizliğin Çanakkale’de yerel seçimlere olumsuz yansıyacağı görüşü daha çok hakim olmaya başlandı.

Mehmet Güler