Seçtiği rotalar ve düzenlediği yürüyüş etkinlikleri ile Çanakkale’de dikkat çeken Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü, geçen haftasonu çok beğenilen bir ortamda yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Planlanan etkinlikler çerçevesinde bu sefer Atıkhisar barajının üst kısmında bulunan Çiftlikdere köyünde yürüyüş düzenlendi. Kulüp üyeleri sabah araçla Çiftlikdere köyüne götürüldü. Burada köy kahvesinde yanan odun sobası çevresinde yürüyüş öncesi kahvaltı yaptılar. Daha sonra Kulüp lideri Aytekin Er, nezaretinden kısa bir ısınma hareketi yapıldıktan sonra yürüyüş başladı. Yürüyüş, köyün alt kısmında bulunan ve yapay şelalelinin de olduğu derede başladı.

Havanın güneşli ve serin olması, yürüyüşe ayrı pozitiflik kattı. Her meslekten doğa severlerin olduğu yürüyüşte, hafif tempolu başladı. Araziye giden yoldan giden sporseverler, bu süre içinde hem yürüdü hem de bol bol bir birleri ile sohbet etme şansı buldu. Yaklaşık 5 kilometre giden üyeler dere kenarında kısa bir mola verdikten sonra dönüşe geçti.

DERE YATAĞINDA YÜRÜDÜLER

Dönüş yolundaki parkur ise hem zor hem de çok sevkli geçti. Dönüş parkuru olarak da dere yatağı seçildi. Son zamanlarda sık sık yağan yağmur ile dere yatağındaki su seviyesi yükselmiş. Yürüyüş severler burada sık sık derenin bir tarafından diğer tarafına geçmek zorunda kaldı. Geçiş noktaları olmadığı için yürüyüşe katılanlar kendilerince çözüm üreterek koydukları taşlar üzerine basarak karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. Yürüyüş liderlerinin tecrübeli olması nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmazken, bu geçiş sırasında zaman zaman komik ve eğlenceli anlar da yaşandı.

ŞALELE YANINDA SON BULDU

Dere yatağında bulunan muhteşem bir doğa ortamında yapıla yürüyüş, köyün alt kısmında bulunan Çiftlikdere şelalesinde son buldu. Bu şelale yapay bir şelale. Şelalenin yanında bir değirme ev bulunuyor. Evin alt kısmı değirmen üst kısmı ise sonradan restore edilerek adeta bir villa haline getirilmiş. Bu değirmene dere yatağından getirilen su, değirmen çalışmadığı zaman yukarından dereye bırakılınca bir şelale oluşuyor. Bu mevsimde suyun çok olması nedeniyle şelale tam seyredilecek duruma gelmiş.

Bu güzel şelalenin olduğu derede bir saat vakit geçiren yürüyüş ekibi, daha sonra kısa bir yürüyüş daha yaparak araca binip Pazar gününü güzel bir etkinlikle kapattı.

Mehmet Güler