Çanakkale Tarım Müdürlüğü’nde memurların, kurumun kapalı olduğu Cumartesi günü devreye girerek bir trol teknesine avlama sahasına geçiş izni için özel imtiyaz uygulatması ve rant sağlamasının yankıları devam ediyor. Haftasonu tatil olması nedeniyle kapalı olan müdürlükte bu yasadışı izni verenler hakkında soruşturma açılıp açılmadığı merak ediliyor.

Geçen ay İl Tarım Müdürlüğü’nde çok konuşulan bir skandal patlak verdi. Balıkçılar arasında siyasi rant olarak değerlendirilen bu skandallın etkileri devam ediyor. Cumartesi günü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli bir üst düzey yetkili, siyasetten aldığı talimatla bu alanda görevli memurları arayarak denizlerde balık avlayan büyük trol teknelerinden biri için özel bir ayrıcalık verilmesini istendi.

Gelen telefon üzerine ise ilgili birimdeki memurlar, haftasonu tatili olmasına rağmen kuruma gitmek zorunda kaldı. Tüm bu gelişmelerin sonucunda ise bir trol teknesinin avlanması için gerekli evrakların hazırlanması konusunda memurlar seferber oldu.

Bir trol için tatil günü seferber edilen memurların, mevcut durumdan rahatsız oldukları öne sürülürken, yapılan işlem yasal bir prosedür ise neden mesai saatlerinde yasal başvuru ve onay mekanizmalarının işletilmediği merak konusu. Devlet teamüllerine aykırı bir vaziyette yapılan işlemler neticesinde oluşan faydanın kimlerle paylaşıldığı akıllarda soru işareti oluşturdu.

BALIKÇILAR TEPKİ GÖSTERİYOR

Tatil günü kişiye özel olarak yapılan işlemin kendisi başlı başına bir sorun iken, benzer işlemler için yasal süreçleri takip eden ve gerektiğinde günlerce devletin kapısında bekleyen diğer tekne sahiplerinin de devletin eşitlik ilkesine göre hareket edilmemesi nedeniyle rahatsızlık duyduklarını halen konuştuğu belirtiliyor.

SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Başta balıkçılık sektörü olmak üzere birçok sektörde halen bu skandal konuşulurken, merak edilen ise bu skandala adı karışan İl Tarım Müdürlüğü’nde görevli memurlar hakkında soruşturma açılıp açılmadığı. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü’nde şimdiye kadar bir açıklamanın yapılmaması da dikkat çekiyor.

 Atakan Alkış