Gelibolu Belediyesi tarafından ilçenin tarihini yansıtan "Taş Plaklarda Cumhuriyet Kadınları" ve "Siyah Beyaz Yıllar-Kartpostallarda Gelibolu" sergisi düzenlendi. Ünlü koleksiyoner ve araştırmacı Dr. Seyhun Binzet'in özel fotoğraflarından oluşan "Siyah Beyaz Yıllar-Kartpostallarda Gelibolu" sergisi, ilginç ve tarihi detaylarla dolu bir geçmişi ziyaretçilere sundu.

İlçede düzenlenen diğer etkinlik ise "Taş Plaklarda Cumhuriyet Kadınları" söyleşisi oldu. Cumhuriyet döneminde güçlü seslere sahip kadın sanatçıların ve cumhuriyetin ilk yıllarında seslendirilen eserlerin yer aldığı bu söyleşi, sanatçı Cemal Ünlü'nün eşsiz performansıyla renklendi ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, düzenlenen etkinlikle ilgili bir açıklama yaparak, "Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde, şehrimizin Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Taş Plaklarda Cumhuriyet Kadınları' söyleşi ve dinleti programı için sanatçı Cemal Ünlü'ye teşekkür ederim. Yine bu organizasyonun gerçekleşmesinde öncü olan ve emeği geçen Dilek Mildon hanımefendiye de bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Atakan Alkış

Foto: BHA