AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklaması sessiz ve heyecansız geçmesi dikkat çekti. İlginin az olduğu salonda, mevcut aday adayların yerine sohbetlerin ana konusu Çanakkale eski milletvekili, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan oldu. Salonda, Turan’ın aday olması gerektiği ve olacağı konuşuldu.

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak isteyenlerin Çanakkale AK Parti’ye yaptıkları aday aday başvurusu geçen hafta son buldu. Geçen hafta sonu da 31 Mart Yerel Seçimlerde aday adayları için teşkilat içi temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklaması AK Parti Genel Merkez Komisyon Başkanı ve Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Komisyon üyelesi Milletvekili  Mehmet Emin Şimşek, Kadın Kolları MKYK Üyesi Dora Kübra Yıldız ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Muhammed Zahid Bayram'ın koordinasyonunda yapıldı. Çanakkale'de ilçe ve beldelerle birlikte 45'in üzerinde aday adaylığı başvurusu yapıldığı açıklandı. Çanakkale Belediyesi için ise 2 kişinin aday adayı olduğu belirtildi.

İl ve ilçe teşkilatı üyeleri, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ün komisyon başkanlığını yaptığı Anafartalar Spor Salonu'nda düzenlenen temayül yoklamasına katıldı. Üyeler, belediye başkan aday tercihlerini çevrimiçi yoklama ile yaptı.

Ahmet Büyükgümüş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, temayül yoklamalarının partinin en çok önem verdiği, teşkilatı adaylıklar, başkanlıklar ve meclis üyelikleri konusunda dinlediği, kararlarını aldığı bir platform olduğunu söyledi. Temayül yoklamalarından sonra kısa bilgi veren Büyükgümüş, temayülün ardından anketler yaparak ve "gizli müşteri" diye tabir ettikleri bir araştırma yöntemini de kullanarak en doğru adayı kararlaştırmaya çalıştıkları bir yöntem uygulayacaklarını söyledi.

ADAY ADAYLAR HEYECANLANDIRMADI

Çanakkale Belediyesi için il başkanlığına iki aday adayı başvuruda bulundu. Temayül yoklamasına da iki aday adayla gidildi. Uzun yıllardır Çanakkale Belediyesi’ni CHP’li başkanlar ve son 22 yılını da CHP’li Ülgür Gökhan’ın yönetmesi AK Parti’nin gelecek seçimde belediyeyi almak istediği biliniyor. Bu beklenti ile gidilen temayül yoklamasına AK Partililer, mevcut aday adayları beğenmediği görüldü. Her iki aday aday heyecan yaratmadığı salonda adeta sessizlik hakimdi. Öte yandan iki aday adayın heyecan yaratmaması nedeniyle Çanakkale merkezdeki AK Partililerin rağbet göstermediği de görüldü. Gelen partililerin ortak sohbetinin konusu ise İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan oldu. Turan’ın konuşulmasının asıl nedeni de önümüzdeki seçimde Çanakkale Belediyesi için Bülent Turan’ın aday olacağı ve olması gerektiği yönünde yapılan konuşmalar oldu. Çanakkale Belediyesi için başvuran iki aday adayın da kazanacak isimler olmadığını vurgulayan partililerin istediği Turan’ın aday olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanacağı aday listesi ile belli olacak.

Arzu Baladur

Foto: BHA