Çanakkale’de yıllardır eleştiri konusu olan daire müdürleri bir bir değişiyor. Bir süre önce İl Tarım ve Orman Müdürü değişmişti. Şimdi ise 3 yıl önce Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanan Murat Yılmaz görevden alındı. Yılmaz, son olarak makam aracı ile tatile gittiği iddiası ile hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti.

 

Kurumların yavaş işlemesi, kentte hizmetlerin aksaması, ehli olmayan kişilerin önemli görevlere getirilmesi ve kanun dışı işleri ile Çanakkale’deki birçok daire müdürü hep gündeme geldi. Hem vatandaşlar hem de iş insanları bu konuda sık sık şikayetlerini dile getirdi. Bu sorunlara rağmen bu müdürler, hep yerine kaldı. Dokunulamaz müdürler olarak da anılan daire müdürleri, genel seçimlere kadar bu şekilde devam etti.

Genel seçimlerle beraber Çanakkale’de de milletvekilleri değişti. AK Parti’de Ayhan Gider’in vekil olarak tek başına TBMM’ye gitmesi ile yıllardır birçok kesim tarafından yapılan şikayetleri dikkate alarak adım attı. İlk olarak İl Tarım ve Orman Müdürü değişti. Çanakkale Tarım Orman Müdürlüğü görevini yürüten Erdem Karadağ, Eylül ayından görevden alınarak yerine Nazan Türkarslan atandı.

MAKAM ARACI İLE TATİLE GİTTİĞİ İDDİSI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden sonra 3 yıldır Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan Murat Yılmaz, görevden alındı. Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz görevden alındı.

Kararda şu ifadelere yer verildi; “3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 2. Maddesi gereğince Kültür ve Türizm Bakanlığı; 3.11.2023 tarihli ve 2023/485 sayılı Kararın, Samsun İl Kültür Turim Müdürü Adnan İpekdal’ın Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanmasına ilişkin bölümü iptal edilmiş, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal görevden alınmıştır”

Eski Müdür Yılmaz, son olarak makam aracı ile tatile gittiği iddiası ila gündeme gelmişti. Bu iddialardan sonra bakanlık müfettişleri harekete geçmişti. Makam aracı ile tatile gittiği iddiası üzerine hakkında soruşturma açılan ve inceleme yapılan eski müdür Yılmaz’ın bu soruşturmadan sonra görevden alınması dikkat çekti.

 

SIRADA HANGİ MÜDÜRLER VAR

 Bu müdürlerden sonra şimdi kentte merak edilen ise sırada hangi müdürlerin olduğu. Hakkında şikayet olan ve çalışmayan tüm müdürlerin bir bir değişeceği belirtiliyor. Bu değişimin hızlanacağı da gelen bilgiler arasında. Özellikle yerel seçimler yaklaşırken müdürlerin çalışmaması partiye zarar verdiği yönünde bilgiler de hakim. Halkta oluşan bu görüşün değiştirilmesi için görevliler hakkında daha hızlı adım atılacağı ifade ediliyor. Bu değişimin ilçelerde de yaşanacağı belirtiliyor.

Atakan Alkış

Foto:BHA