Her yıl 14 Kasım'da Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) önerileri doğrultusunda düzenlenen 'Dünya Diyabet Günü', diyabetin önemine vurgu yapmak ve hastalık hakkında farkındalığı artırmak amacını taşıyor. 1921 yılına kadar ölümcül bir hastalık olan Tip 1 Diyabet, Dr. Frederic Banting'in insülini keşfetmesiyle bir dönüm noktasına ulaştı. Ancak günümüzde beslenme alışkanlıklarındaki değişimler ve diğer birçok faktör, hastalıkların artmasına neden oluyor.

Bu bağlamda, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ekipleri, okullarda farkındalık eğitimleri düzenleyerek vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlıyor.

Cevatpaşa Ortaokulu'nda, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan ve Başkan Yardımcısı Dr. Özge Sarıbaş'ın katılımıyla bir diyabet farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, öğrenciler tarafından mavi balonlarla diyabetin simgesi olan mavi halka oluşturuldu. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi diyetisyenleri, diyabet ve belirtileri hakkında bilgi verirken aynı zamanda okuldaki öğrencilere sağlıklı yaşam ve diyabetle ilgili önemli bilgiler aktardılar. Ayrıca, öğrencilere süt dağıtımı yapılarak beslenme konusunda da bilincin artırılması hedeflendi.

Arzu Balaudur