Bir süredir Bayramiç’te faaliyet gösteren bir tarikat üyelerinin Kazdağları’nda kaçak kazı yaparken jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda tarikatın 21 üyesi gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi.

 

Alınan bilgiye göre; Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan bir termal tesisi, bir tarikat tarafından 2 yıl önce kiralandı. Kiralanan tesise yerleşen tarikat üyeleri, bölgede çeşitli faaliyetler yaptığı yönünde köylüler sık sık şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine termal tesisi, jandarma komutanlığı tarafından kapatıldı. Tesis kapatılınca tarikat, yan tarafta bulunan evlerde faaliyetlerine devam etti.

 

KAZI YAPARKEN YAKALANDI

Bölgede sık sık şikayet konusu olan tarikat üyeleri ile  ilgili Jandarma ekipleri geniş takip başlattı. Bu konuda araştırma yapan jandarma ekipleri, bu sefer ilçeye Evciler köyündeki Kocakıran mevkiinde bulunan bir tarlada kazı yaptığını tespit etti. Bunun üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, şüpheli M.Ç., C.A., C.K., A.K., M.R.B., M.B.K., M.A., İ.A., H.E., D.A., A.S.S., M.E.Ö., M.Ş., M.D., K.S., H.H., H.Y., Y.Ö., İ.K., R.K. ve M.Ç. olmak üzere 21 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler "Hakkı Olmayan Yere Tecavüz" ve "İzinsiz Kazı Yapmak" suçundan gözaltına alındılar. Gözaltına alınan 21 kişi Bayramiç Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Atakan Alkış

Foto: BHA