Lapseki ilçesinde yapımı devam eden Güreci Göleti inşaatında çalışmalar devam ediyor. DSİ 25. Balıkesir Bölge ekibi ve Lapseki’den yetkililer gölet inşaatında inceleme yaptı.

 

Geçen yıl başlayan kuraklık, Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de  devam ediyor. Kuraklık nedeniyle hem içme suyu hem de tarım sulamada sıkıntılar yaşanıyor. Suyun öneminin her geçen gün daha fazla değer kazandığı bu dönemde su kaynakları ve barajların değeri de artıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı DSİ 25.Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafındanLapseki Güreci Gölet’inde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların devam ettiği gölette Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan,  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz inceleme yaptı.

Çalışmaları devam eden Çanakkale Lapseki Güreci Göleti’nin tamamlanması sonucu gölette depolanacak su ile 1010 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak. Temelden yüksekliği 27,34 metre ve su depolama kapasitesi 722.000 m3 olan Çanakkale Lapseki Güreci Göleti’nin tamamlanması ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Tuba Demirtaş

Foto: DSİ