Akatlar Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Çanakkale Belediyespor 19-25, 25-20, 25-18 ve 25-20'lik setlerle 3-1 kazanarak dokuzuncu galibiyetini aldı ve puanını 27,87'ye yükseltti. Yedinci mağlubiyetini alan Beşiktaş ise 19,72 puanda kaldı. Boğazın Sultanları bu galibiyet ile 5’nci sıradaki yerini biraz daha pekiştirdi.
 
Hedef turu geçmek
Öte yandan Beşiktaş galibiyeti ile morallenen Boğazın Sultanları bugün CEV Challenge Cup’ta Yunanistan’da tur mücadelesi verecek.
 
CEV Challenge Cup son 16 turu ilk maçında kendi sahasında Yunanistan’ın Olympiakos takımına 3-2 yenilen mavi beyazlılar bugün rövanş karşılaşmasına çıkıyor. Türkiye saati ile 21.30’da, Yunanistan'ın Pire kentinde, MelinaMerkouriRentis’de oynanacak.
 
Çanakkale Belediyespor, rövanş maçında rakibini 3-0 veya 3-1yenerse, 2017 CEV Bayanlar Challenge Kupası’nda çeyrek finale yükselecek. Rövanş karşılaşmasında rakibine yenilmesi durumunda, 2017 CEV Bayanlar Challenge Kupası’na veda edecek. Rövanş maçında, eğer rakibini 3-2 yenerse de, "Altın Set" kuralı devreye girecek. Maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın seti kazanan takım, çeyrek finaldeki yerini alacak.
 
Çeyrek finale kalan takım, Asterix-AvoBeveren (Belçika) – VasasÓbudaBudapest (Macaristan) eşleşmesinden tur atlayan takımla yarı finale kalma mücadelesi verecek.