Hafta sonu yapılan CHP Kurultayında değişim isteyenler kazandı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Değişimciler kazanırken, CHP’de ilk değişim isteyen isim ise Bayramiç Belediye Başkanı CHP’li Mert Uygun olmuştu. Uygun, genel seçim akşamı sosyal medya hesabında, daha sonra da CHP toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne istifa etmesini isteyen isim olmuştu.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci turda 812 oy alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan seçildi. 13 yıldır bu görevi sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı. Özel göreve seçilmesi sonrası yaptığı konuşmada 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak, "Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız" dedi.

İLK O DEĞİŞİM İSTEDİ

Genel seçimde Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimi kaybetmesi şoke etkisi yaratmıştı. Seçimden hemen sonra Kılıçdaroğlu eleştiri konusu oldu. Eleştiriler devam ederken seçim akşamı Kılıçdaroğlu’na karşı en net mesaj veren ise CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun oldu. Seçim akşamı Kılıçdaroğlu’nun eleştiren şu yazıyı paylaştı, “Sayın genel başkanım verdiğiniz mücadele için teşekkür ederim. Fakat bir daha CHP genel başkanlığına aday olup da kazanırsanız maalesef ben canım kadar sevdiğim CHP ailesinden ayrılmak zorunda kalırım. Not: benim şahsi fikrimdir, Bayramiç CHP ailesini bağlamaz.”

KILIÇDAROĞLU’NU İSTİFAYA DAVET ETTİ

Bu paylaşımdan sonra gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Sonra bir daha açıklama yaparak halen söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti. Bu eleştiriden sonra profil resmine İmamoğlu ile çektiği fotoğrafı koyması dikkat çekmişti. Genel seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu’nun parti belediye başkanları ile yaptığı toplantıda da ilk tepki gösteren isim Başkan Uygun olmuştu. Uygun,”Böyle devam edemeyiz. Ben bir dönemdir başkanım, bir daha da aday olmayacağım. 15 yaşındaki kızıma cevap veremiyorum. Ben böyle düşünüyorsam, siz de düşünmelisiniz. Olmadı, yapamadınız, çekilin” sözleri ile Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet etmişti. Bu sözleri ulusal basında geniş yer almıştı.

Değişimi başlatan isimlerden biri olan Başkan Uygun, kongreye giderek oyunu da kullandı. Seçimin kazanılmasının ardından bu sefer sosyal medya hesabında, bu sefer CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında “Ankara dan dönünce 15 yaşındaki kızıma ümitlerimiz devam ediyor diyeceğim...” notu ile paylaştı.

CHP MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI KONGREYE GİTTİ

Kongreye Çanakkale’den geniş katılım oldu. Katılanlardan biri de CHP Merkez İlçe Teşkilatı. Teşkilat kongre ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Partimizin geleceğine dair büyük bir umut ve heyecanla Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayımızda bir araya geldik. Bu süreçte biz Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Delegasyonu olarak, "değişim" ilkesiyle yola çıktık ve bu ilkeyi daha da güçlendirme isteğimizi kurultayımıza taşıdık. Demokrasinin temel değerlerini yansıtan, farklı fikirlerin, vizyonların ve hedeflerin bir arada temsil edildiği önemli bir kurultay gerçekleştirdik. Bu süreçte, Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak, partimizin dinamizmini ve yenilikçi ruhunu yansıtan ‘değişim’ mottosuyla yola çıktığımızı vurgulamak istiyoruz. Değişim, her zaman için gelişimin ve ilerlemenin anahtarıdır ve bu ilkeler doğrultusunda partimizin daha da güçlenmesine, ülkemize daha iyi hizmet edebilmesine katkı sağlayacaktır.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, partimize bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı saygı ve minnettarlık duyuyoruz. Kendisi, demokrasi, adalet ve insanhakları konularındaki öncü rolüyle partimizi önemli bir seviyeye taşımıştır. Bu önemli adımları için kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan Kurultayında Genel Başkanımız seçilen Sayın Özgür Özel'in değişimi öne çıkaran vizyonunu benimseyerek, partimizin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi, daha etkili politikalar geliştirebilmesi ve ülkemizin ihtiyaçlarına daha etkin şekilde yanıt verebileceğine inanıyoruz ve kendisini tebrik ediyoruz. Hedefimiz iktidar! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

 

Mehmet Güler