Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen konsere Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Oğuz Karakaya başta olmak üzere, üniversite öğretim üyeleri, öğrencileri ve çok sayıda kentli katıldı.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile Çocuk Korosu ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosunun birlikte sahne aldığı Cumhuriyet Senfonisi, izleyicilerin de eşlikleri ile unutulmaz bir konsere dönüştü. Seslendirilen eser ve marşlar ile birlikte Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusuna renk katan konser, davetlilerden büyük alkış aldı.

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, büyük beğeni toplayan konserin anısına; Orkestra Şefi Bahadır Çokamay, Koro Şefi Emel Funda Türkmen, Koro Şefi Mete Gökçe, Solist Ezgi Babaç Ertek, Neyzen Fikret Toksözlü, Piyanist İrem Yalçıner ile konserde ilk kez seslendirilen 100. Yıl Marşının söz ve müziğini besteleyen Mustafa Polat'a, Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak hazırlanan seramik takdiminde bulundu. Konserde emeği bulunan herkese teşekkürlerini sunan Başkan Gökhan, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayarak konuşmasını noktaladı.

 

Haber Merkezi