Değişimde yana olan eski genel başkan yardımcısı ve eski milletvekili Muharrem Erkek’in ekibinde olduğu bilinen CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Serdar Soydan’ın Kılıçdaroğlu’yu destekleyen imzasının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü.

 

Geçen seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinin ardından CHP’de kazan kaynamaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun şimdiye kadar tüm seçimleri kaybettiğini belirten bazı partililer istifasını istedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in öncülüğünde bir araya gelen değişim gurubunun toplantısı medyaya sızınca isimler de deşifre oldu. Değişim isteyen isimler arasında Muharrem Erkek’inde olduğu görüntülerde ortaya çıktı. Daha önce rengini belli etmeyen Erkek, bu görüntülerden sonra da bir açıklama yapmadı.

Genel başkan adayı olan Özgür Özel’in başını çektiği değişim grubu içinde yer alan Erkek’in ekibinin de değişimden yana tavır aldığı biliniyor. İlk başlarda hızlı giriş yapan değişim grubu, daha sonraki süreçte etkisi azaldı ve Kılıçdaroğlu’nun ağırlığı arttı.

YREL SEÇİMLER GENEL BAŞKANA BAĞLI

Tartışmaların odağındaki CHP, genel kurultaya doğru giderken, yerel seçimlerde kimin belediye başkan adayı olacağı ise bu kurultaya bağlı. Eğer Kılıçdaroğlu aday olursa, adayları Kılıçdaroğlu seçecek. Bu yüzden CHP’deki genel başkanın seçileceği kurultayın Çanakkale’deki belediye başkan adaylarının isimlerinin de etkileyeceği biliniyor.

SERDAR SOYDAN, KILIÇDAROĞLU’NDAN YANA TAVIR ALDI

Kılıçdaroğlu’nun büyük kurultay öncesi her geçen gün ağırlık kazanırken, karşısından olanların da bir bir yanına tekrar yanaştığı biliniyor. Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu’nun A takımında yer alan Erkek, Kılıçdaroğlu karşısında yer almasının ardından ekibinin de o tarafta olduğu ifade ediliyordu. Uzun zamandır Erkek’in ekibinden yer alan CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve eski milletvekili Serdar Soydan’ında kurultayda Kılıçdaroğlu’yu destekleyeceği yönünde imza attığı iddia edildi.

İddiayı dile getiren ise CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş. Sosyal medya hesabında imza atanların isimleri ve şu notla paylaştı; “CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun 15 üyesinden 13’ü Büyük Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday gösterilmesi için imza verdi.

Daha önce de 95 milletvekili Kılıçdaroğlu için imza vermişti. Parti Meclisi’nde ise durum şöyle: PM’de “MİLLETVEKİLİ OLMAYAN” üyelerden 14’ü Kılıçdaroğlu, 12’si ise Özel’e imza veriyor. Böylece Kılıçdaroğlu “doğal delegeler”in büyük çoğunluğunun imzasını almış bulunuyor.” İmza atanlar arasında Soydan’ın da ismi bulunuyor. Soydan son olarak sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu ile çektiği fotoğrafları “YDK toplantımızdan sonra genel baskanımızı ziyaret ettik” notu ile paylaştı.

 

ERKEK HALEN KARŞISINDA MI?

Erkek’in ekibindeki Soydan’ın Kılıçdaroğlu tarafından saf tutması, gözleri Erkek’e çevirdi. Gizli toplantının sızması ile Kılıçdaroğlu’na karşı olduğu öğrenilen Erkek’in daha sonraki süreçte hiç konuşmadı. Bilindiği gibi Erkek, Çanakkale Belediye başkan aday adayı. Eğer değişimciler kazanırsa Erkek’in aday olma şansı yüksek, Kılıçdaroğlu kazanırsa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ya kendisi ya da göstereceği bir ismin aday olma olasılığı çok yüksek. Öte yandan 28 Ekim’de belediye başkan aday adaylığını açıklayacağını duyuran Çanakkale Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Hüdai Erdal Gezen’in de daha önce Erkek’in ekibinde yer almıştı. Daha sonra araları bozulduğu bilgisi sızdı. Erdal Gezen’in daha sonra Ülgür Gökhan safına geçtiği dolayısı ile Kılıçdaroğlu grubunda yer aldığı gelen bilgiler arasında.

 

CHP’nin hem genel merkezde hem de Çanakkale teşkilatlarında saflar her an değişebiliyor. Safların sık sık değişmesinin en büyük nedeni ise önümüzdeki yerel seçimlerde aday olma isteği. 31 Mart’ta yapılacak olan yere seçimlere kadar safların nasıl şekilleneceği ise merak konusu.

Mehmet Güler