Tarım ürünlerinin en iyi verim alındığı yerlerden biri olan Bayramiç’te mısır da bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Tarım ürünleri açısından yaşanan kuraklık bu yıl pek çok bölgede endişeye yol açtı, özellikle de tohumluk mısır üretimi için. Ancak Bayramiç'te bulunan Pıtırelli köyü, bir firmadan aldığı destekle 800 dekarlık bir alana mısır ekimi gerçekleştirdi. Bu sayede köy, önemli bir ekonomik değeri temsil eden mısır ürünü sayesinde toplamda 16 milyon TL gelir elde etmeyi başardı.
Kuraklık tehlikesine rağmen Pıtırelli köyü, tarım alanında başarılarına bir yenisini ekleyerek bölge ekonomisine katkıda bulundu.
Köye ziyarette bulunan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, “Bu sezon kuraklıktan dolayı 2.ürün mısır ekilip ekilemeyeceği geç belli olduğundan dolayı sadece bir bölgede ekim yapıldı ancak önümüzdeki sezonda başka bölgelerde de ekim yapılması planlanacaktır. Bu konu üzerinde yoğun çalışan tohumluk mısır komisyonu üyesi ziraat odası yönetim kurulu başkan vekili Mehmet Güner'e şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.  

Arzu Baladur
Foto: BHA