Türkiye geçen yıldan başlayan kuraklığın etkisinde. Kuraklıktan etkilenen yerlerden biri de Çanakkale. Çanakkale’de geçen yıl başlayan kuraklık bu yıl da devam ediyor. Kuraklık nedeniyle barajlar boşalırken, bu süreçte su tüketimi ile en çok karşı çıkılan ürünler ise çeltik oldu. Biga ilçesinde çeltik üretimi de önemli bir yere sahip. Kurak geçen yaz döneminden sonra çeltik hasadı da başladı.
 
Biga Kaymakamı  Erdinç Dolu da çeltik hasadına katıldı. Dolu, Karabiga’da devam eden çeltik hasadını ziyaret etti. Biga Tarım Müdürü Fevzi Atmaca ile birlikte çeltik tarlasında ki hasada katılarak, çeltik hakkında üretici Yusuf Özkan'dan bilgi aldı.
 
Kaymakam Dolu, Karabiga beldesinde üretici Yusuf Özkan'ın çeltik hasadını ziyaret ederek, hayırlı ve bereketli üretimler diledi.
 
Tavalarındaki suyun kurutulmasıyla biçim için araziye giren biçerdöverler, zorlu mesai gerçekleştiriyor.
 
Kaymakam Erdinç Dolu’ya İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Ziraat Odası Meclis Başkanı- çeltik komisyonu üretici üyesi Taner Kömürcü ve İlçe Tarım personeli Ziraat Mühendisi Semih Kesim eşlik etti.
 
Sedat Uz
Foto: BHA