2 Ekim 2023 tarihinde İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzasıyla görevden el çektirilen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, sosyal medya hesabı Facebook’tan imalı paylaşımlarda bulundu. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde kedisiyle fotoğraf paylaşan Gapran; “Dünya üzerinde bazı mahlûkatı görünce, bu canlara hayvan demeye utanıyorum. Bence 4 Ekim Masum Dostları Koruma günü olsun” şeklinde iğneleyici bir paylaşımda bulundu.

“Kimseye helallik vermiyorum”

Devamında aynı platform üzerinden dikkat çeken bir açıklamada daha bulunan Gapran şunları söyledi; “Bugüne kadar yanlışın değil doğrunun yanında olmaya çalıştık. 2019 yılında kimsenin sahip çıkmadığı yerde elimizi taşın altına koyup 300lerde olan üye sayımızı 1300lere çıkarttık. Oyumuzu hiçbir ilçenin yapamadığı yüzde 22lere ulaştırdık. Ama yine de eleştirilere maruz kaldık. Ancak alnımız ak, kalbimiz pak. Çünkü belediyelere şahsi kazanç sağlamak için iş yapmadık ya da kendi yakınlarımızı işe yerleştirmek için taviz vermedik. Seçimlerde pazarlıklarımız hep partimiz için oldu, şahsi kazançlarımız için değil. O sebeple de oy oranımız hep arttı. Yoksa üye sayımız kadar oy alamazdık.  PKK, FETÖ ya da herhangi bir oluşumla hiçbir zaman bağımız olmadı. Olanlarla da selamımız olmadı. Bu konularda geniş açıklamalarımız ileriki günlerde elbette olacaktır. Evet 4 yılın sonunda demokrasi diyerek 1 yıl önce kazandığımız ilçe kongremiz akabinde 02 Ekim 2023 günü Genel Merkez olurları ile yönetimim ile birlikte görevden el çektirilmiş bulunmaktayız. Bu yolda beraber yürüdüğüm ve beraber olmaya devam edeceğim tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbir kimseden helallik istemiyorum. Varsa hata bizimdir. Ancak kimseye de helallik vermiyorum. Mevla’mın adaletine ve ebedi dünyaya bırakmayacağına inanıyorum. Bir teşekkürü de Teşkilat Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu ile Bölge Koordinatörümüz Sayın Selçuk Türkoğlu 'na sunuyorum. Emeği geçenlerin de emeği yerde kalmayacaktır” dedi.

Gapran’a Çetin’den destek

Öte yandan görevden el çektirilen Necati Gapran’a, İYİ Partili eski Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’den destek geldi. Çetin X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada; “Yanlışın değil doğrunun yanında durmanın,  partilisine kumpas kuranlara sessiz kalmamanın bedelini Necati Gapran ve yönetimi görevden alınarak ödemişlerdir. Sayın başkan ve yönetimine verdiği emeklerden dolayı minnettarız. Açıklamalar sırasıyla gelecektir. Allah var gam yok..!” dedi.

Atakan Alkış
 


Kaynak: Burası Çanakkale