Çanakkale’de sayıları her geçen gün artan motosikletliler hiçbir  kural tanımıyor. Yaya geçitlerinden geçiyor, abartı egzoz sesler çıkartıyor, trafikte araçlar arasından geçiyor ve hız sınırlarını açarak ilerliyor.  Troya caddesinde özellikle akşam saatlerinde denetim olmadığı için tek tekerlek üzerinden hareket yaparak hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye atıyor.
 
Çanakkale fiziki yapısı bakımından motosiklet ve bisikletler için çok uygun.  Otomobillere göre fiyatları da uygun olduğu için gençler daha çok motosiklet tercih ediyor. Sayıları her geçen gün artan motosikletler, hiçbir kural dinlemiyor. Çanakkale merkezde ve şehirlerarası yollarda adeta kazalara davetiye çıkartıyor. Motosikletliler, sarıçay üzerindeki yaya geçitleri kullanıyor, aynı şekilde şehir içindeki bölünmüş yollarda yapılan yaya geçitlerinden geçiyor, trafiğe kapalı yollarda ilerliyor, bisiklet yollarını kendilerine ait sanıyor, trafikte hiçbir kurala uymadan sağdan soldan hızla ilerliyor. Bunlara kuryelikler de eklenince  trafik içinden çıkamaz hale geliyor. Yeni kordon ve eski kordonda bile hız yaparak gidiyor.
Özellikle Truva caddesinde akşam denetim olmadığı  için abartılı egzoz sesleri ile etrafı inletiyorlar. Arka tekerlek üzerinde ilerleyerek trafiği tehlikeye atıyorlar. Ön taraflarında plaka olmadığı için de birçok kameraya yakalanmıyorlar. Gece mahalle aralarında egzoz sesi ile vatandaşları uyandırıyorlar. Bu konuda sık sık mesajlar gelirken, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin bu konuda daha sıkı denetim yapılması isteniyor.

Bünyamin Nami Tonka