İlk etkinlik Çanakkale Belediyesi tarafından 2023 yılı Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlendi. Çanakkale Bisiklet Platformu ile düzenlenen bisiklet turuna bisikletliler yoğun ilgi gösterdi. “Gelecek Enerjini Koru” sloganıyla gerçekleşen ve tüm dünyada kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, “Dikkat Bisikletliler Çıkabilir” başlığıyla gerçekleşen bisiklet turu da kentlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte hem sağlıklı yaşama hem de temiz enerjiye vurgu yapıldı.
Golf Çay Bahçesinden başlayan etkinlik Kıyı AVM önündeki alana kadar devam etti. Polis ekipleri eşliğinde turu burada tamamlayan bisikletliler, burada dinlenerek bir birleri ile sohbet etti.
İkinci etkinlik ise Elmacık Köyü’ne düzenlendi. Düzenlenen akşam Akşamı Turu’na da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tur sorumluları Mustafa Emre Yazıcı, Ayça Tavşankoru, Kerem Özpınar üstlenirken, öncülüğü ise Ayça Tavşankoru yaptı. Artçı görevini ise Kazim Uzun üstlendi.  Köy meydanında toplanan grup, gece döndü.
 
Arzu Baladur