Bu yıl Ahilik Haftası’nın 36’ıncısı düzenlendi. Ahilik haftası, geleneksel Türk esnaflık kültürünün önemli bir parçası olarak kabul ediliyor ve her yıl çeşitlik etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde mesleklerinde üstün başarı gösterenlere de ödüller ve unvanlar veriliyor. Kasaplık mesleğinde faaliyet gösteren Levent Çakmak da bu prestijli unvanı kazandı. Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Levent Çakmak'ın kasaplık mesleğindeki üstün başarıları ve katkıları takdirle karşılandı.
Ahilik Haftası etkinlikleri, geleneksel Türk esnaflık kültürünün yaşatılmasına ve bu alandaki başarılı isimlerin ödüllendirilmesine önemli bir platform sunmaya devam ediyor. Levent Çakmak gibi mesleklerinin zorluğuna rağmen üstün başarı gösteren kişiler, Türk esnaflık geleneğinin ve ahilik kültürünün canlılığını sürdürmeye katkı sağlıyor.
Konu hakkında değerlendirme yapan Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Birlik Başkanı  Ünal Özcan, "Bu gurur ilimizin. Esnaf teşkilatı olarak onur duyduk. Bayramiç İlçemiz'den, ilimiz kalfası Levent Çakmak 2023 yılı Türkiye'de 'Yılın Kalfası' seçilmiştir.  Türkiye genelinde 36.sı gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Ticaret Bakanlığımızın koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 77 ilimizin Kalfa adayları arasından, Çanakkale ilimizin Bayramiç ilçesi Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencimiz Levent Çakmak Et ve Et Ürünleri İşleme (Kasaplık) meslek dalında 'Yılın Kalfası' seçilmiştir. Kırşehir ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları ile gerçekleştirilecek olan Ahilik Kutlamaları törenlerinde, kendisine Yılın Kalfası Ödülü takdim edilecek olup, bizlere bu gururu, onuru yaşattığı için, Kalfamız Levent Çakmak'A, tüm esnaf camiamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Arzu Baladur
Foto: BHA