Ağustos ayının sonlarına yaklaşılırken okulların açılmasına da az bir zaman kaldı. Okulların açılmasına az bir zaman kalırken, eğitimle ilgili hazırlıklar da yapılıyor. Bu çerçevede Gelibolu Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, okul servislerine denetim çalışması yapıyor.
Denetimler kapsamında öncelikle öğrenci servis araçlarının muayeneleri hassasiyetle yapılıyor. Araçların belirlenen güzergahlarına uygun şekilde seyretmeleri gözlemleniyor. Ayrıca, araçların taşıma kapasitesi ve teknik standartlara uygunluğu detaylı bir şekilde inceleniyor. Gelibolu Belediyesi, öğrenci taşımacılığının güvenli ve standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için büyük çaba harcıyor.
Gelibolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen denetimler, öğrenci güvenliğini en üst düzeyde tutma amacını taşıyor. Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık kapsamında, öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde taşınması ve taşıma hizmetlerinin gerekli standartlara tam uygunluk göstermesi hedefleniyor. Gelibolu Belediyesi bu doğrultuda titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Turgut Engin