AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı ziyaret etti. Şahin'i parti binası önünde AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Aynut Tuna Yavaş, İl Genel Meclis üyeler, İl ve İlçe Yöneticileri, AK Parti Çanakkale eski İl Başkanı Gültekin Yıldız ve kalabalık partili grubu karşıladı. Şahin'in daha sonra toplantı salonunda basına kapalı olarak teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

YANGIN BÖLGESİNİ GEZDİ
Genel Sekreter Fatih Şahin, parti teşkilatına yaptığı ziyaretin ardından 3 gün devam eden yangın bölgesini gezdi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve parti teşkilatı ile yangın bölgesine giden Şahin, yangından zarar gören köyleri dolaştı. Köylülerle konuşan Şahin, ortaya çıkan yangını söndürmek için ilk andan itibaren devletin bütün imkânlarının seferber edildiğini söyledi. Şahin, “Gönüllülerimiz, görevlilerimiz yangını bir an önce söndürmek için teyakkuza geçtiler, seferber oldular. Tabi çok yürek yakan bir tabloyla şu an karşı karşıyayız. Ormanlarımız yandı, ciğerlerimiz yandı. Tek tesellimiz can kaybının olmaması, yangının daha geniş alanlara yayılmaması.
Teşkilatımız ve milletvekilimizle birlikte yangından zarar gören köylerimizi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızla sohbet ederek onların ihtiyaçlarını, arzularını, isteklerini, taleplerini dinliyoruz. Bu raporlamalar tamamlandığında, bu zararların bir an önce giderilmesi, telafi edilmesi için, yananın, yıkılanın yerine yenisinin konulması için devletimiz seferber olacak. Biz de devlet nezdinde milletimiz adına siyaset yapan siyasetçiler olarak bu arzuların, bu isteklerin, bu taleplerin hep birlikte takipçisi olacağız.” dedi.
 
Türkiye’nin yangınlarla mücadele konusunda potansiyelinin ve imkanlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Şahin, Çanakkale’de meydana gelen yangına müdahale edip kontrol altına alarak bir an önce sönmesini sağlayan görevli ve gönüllülere de teşekkür ettiklerini ifade etti.
Bu tür felaket zamanlarında yalan haberler çok hızlı bir şekilde devreye sokuluyor. Ama Çanakkaleli hemşehrilerimiz ferasetleriyle, basiretleriyle bu dezenformasyona geçit vermediler. Bugün Çanakkale’de devlet, millet el ele, gönül gönüle, AK Parti Teşkilatları da bu birlikteliğe destek olacak şekilde görevlerini yapıyor. Allah tekrar Çanakkale'mize, ülkemize böyle büyük felaketler yaşatmasın.” dedi.

Arzu Baladur
Foto:BHA