Çanakkale ve Balıkesir’in turistik bölgelerinde, belgesiz veya sahte rehberlik faaliyetlerine karşı önemli denetim adımları atılıyor. ÇARO, özellikle Bozcaada, Assos, Troya, Adatepe ve Çanakkale Şehir Merkezi gibi turistik bölgelerde belgesiz veya sahte rehberlik faaliyetlerinin tespitine yönelik titiz bir çalışma yürütüyor. Denetim faaliyetleri, hafta içi ve hafta sonu boyunca, ziyaretçi yoğunluğu olan gezi noktalarında gerçekleştiriliyor.
Benzer şekilde, ÇARO tarafından Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Altınoluk ve Kazdağları Cam Teras gibi turistik destinasyonlarında da benzer denetimler gerçekleştiriliyor. Amacı, turistlerin daha bilinçli ve güvenilir rehberlik hizmetlerine erişmelerini sağlamak olan bu denetimler, bölgenin turizm sektörünün kalitesini artırmayı amaçlıyor.
Turistlerin sahip oldukları rehberlik hizmetlerinin güvenilirliğini artırmak ve yerel rehberlerin mesleki standartlara uygun hizmet sunmalarını teşvik etmek amacıyla yapılan bu denetimler, turizmin sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.

Atakan Alkış