Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çanakkale Valiliği, yangın bölgesinin yakınındaki Kayadere köyünün tedbir amacıyla boşaltıldığını duyurdu. Yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter, 5 uçak ile havadan, 29 arazöz 13 su ikmal aracı 7 dozer ile karadan müdahale edildi. Yangının büyümesi ile mücadele daha da artırıldı.
Yangının dumanı kısa sürede Çanakkale’nin üzerini kapladı. Yangın ile ilgili Çanakkale Valiliği şu açıklamayı yaptı; “İlimiz merkez Kayadere köyü civarında başlayan orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Kayadere köyümüz tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız yurdunda misafir edilecektir. Ayrıca Çanakkale-Çan karayolu da tedbir amaçlı trafiğe kapatılmış olup vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları ve görevli personelin ikazlarına riayet etmeleri önem arz etmektedir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir. İlimize geçmiş olsun dileklerimizle Kamuoyuna saygı ile duyurulur’’ ifadeleri kullanıldı.

GİDER AÇIKLAMA YAPTI
Yangının hemen ardından AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de açıklama yaptı. Gider, ““Kayadere köyümüz civarında, ne yazık ki büyük bir orman yangını başlamış durumdadır. Rüzgâr ve nem durumu yangını olumsuz olarak etkilemektedir.
Valiliğimiz ve Orman Teşkilatımızın her bir mensubu, gayretli çalışmalarıyla yangını bir an önce kontrol altına almak için yoğun bir çaba içerisindedir.
Hali hazırda;  15 helikopter, 8 uçak, 80 arazöz, 7 dozer ve ilk müdahale araçlarıyla tüm Orman Bölge Müdürlüğü personeli sahadadır.
Bu süreçte; vatandaşlarımızdan, özellikle Çanakkale Valiliği ve resmi kurumların ikaz ve talimatlarına uymalarını rica ediyorum.
İnşaallah, hiçbir can kaybı olmadan ve olabilecek en az orman kaybıyla bu yangını atlatmayı temenni ediyorum. Dualarımız, yangınla mücadele için zorlu koşullarda çalışan her bir kişiyledir.” dedi.

AYNI BÖLGEDE ÇIKAN YANGIN 3 GÜN SÜRDÜ
Aynı bölgeye yakın Kızılkeçili köyünde, 16 Temmuz tarihinde saat 16.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle müdahale sonrası yangın 52 saat sonra kontrol altına alındı. Bu yangının yaraları sarılmadan, yeni yangın çıkması derin üzüntü yarattı.
 
Sedat Uz