Araları bozuk olduğu konuşulan ve yerel seçimlerde her ikisinin ismi de başkan adaylığı için geçerken, Erkek’in Başkan Gökhan’ı ziyaret etmesi dikkat çekti.
CHP Çanakkale teşkilatında yıllarca tek güç olarak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan vardı. Gökhan’ın ekibinde bulunan ve o dönem belediye avukatı olan Muharrem Erkek, Başkan Gökhan’ın desteği ile ön seçimde çıkarak CHP Çanakkale milletvekili adayı oldu ve milletvekili seçildi. Erkek, CHP genel merkezde yükseldi ve daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi.
Erkek CHP Genel Merkez’de yükselince, ilk olarak Çanakkale’deki CHP’yi de kontrol altına almak için çalışma başlattı. Bu çalışma ile Başkan Gökhan ile karşı karşıya geldi. Yıllardır Çanakkale CHP’de iki grup var. Biri Başkan Gökhan, diğeri ise Muharrem Erkek. Erkek, geçen genel seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda bakan olacağı sözü verilerek milletvekili adayı olmadı. Kılıçdaroğlu seçilmeyince Erkek’in de milletvekilliği düştü. Sadece vekilliği değil aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcılığı da gitti.

GÖKHAN GENEL MERKEZDE ETKİLİ OLDU
Erkek’in genel başkan yardımcılığı görevinden alınması ve ardından Kılıçdaroğlu’na karşı başlatılan değişim gurubunun içinde yer aldığına dair görüntülerin ortaya çıkması ile Erkek dışlandı. Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra daha önce Erkek tarafından CHP Çanakkale İl Başkanlığı’na getirilen Sabiha Güler Koçer’in yerine Başkan Gökhan’ın adamı Doğan Ateş atandı. Gökhan daha sonra Ateş’i genel merkeze götürüp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tanıştırdı.

İKİSİNİN DE İSMİ ADAYLIKTA GEÇİYOR
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, yerel seçimler de yaklaşıyor. Şimdi Çanakkale’de en çok konuşulan ise CHP’den Çanakkale Belediye Başkan adayı kim olacağı. Şuanda en çok isimleri geçen ise mevcut başkan Gökhan ve Erkek. Her ikisinin de başkan adayı olmak istediği biliniyor. Kimin aday olacağı merakla bekleniyor.
 
ZİYARET DİKKAT ÇEKTİ
Gökhan ile Erkek arasında güç savaşı devam ederken Erkek ve Güneşhan’ın Başkan Gökhan’ı makamında ziyaret etmesi dikkat çekti. Belediye tarafından ziyaret şu açıklama ile duyuruldu; Ziyaret kapsamında ilk olarak Başkan Gökhan, Güneşhan ve Erkek'le birlikte Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonu'nda sergilenen “Buğdayın Hikayesi” isimli Uluslararası Katılımlı İllüstrasyon Sergisi'nde bir araya geldi. Sergi gezisinin ardından Başkan Gökhan konuklarını makamında ağırladı. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette Başkan Gökhan Güneşhan ve Erkek'le ülke gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
 
Mehmet Güler
Foto: belediye