Genel seçimlerin hemen ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Seçimlerden sonra muhalefet yenilginin şokunu daha üzerinde atamazken, iktidar partisi hemen yerel seçimlerin hazırlıklarına başladı. Muhalefet ise daha çok genel başkanların değişimi ile ilgili çalışma yapıyor.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, bir yandan da partiler ve şirketler anket çalışması yapıyor. Bilindiği gibi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2002 yılından beri Çanakkale Belediye Başkanı. Bir dönem daha niyetli adaylığa. Bunu da geçtiğimiz günlerde Boğaz Medya’ya verdiği röportajdan öğrendik. Aday olmak için partisinin üye bazlı temayül yoklaması isteyen Gökhan’ın bir kez daha aday olmak için çalıştığı da biliniyor.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, partiler ve özel şirketler de anket çalışmalarına başladı. Anket çalışması yapılan belediyelerden biri de Çanakkale Belediyesi. Telefonla arayan anketörler, birçok soru yöneltiyor.
Ankette ilk sorulan soru ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan memnun olup olmadığı. Arkasından aday olunması durumunda kendisine oy verip verilmeyeceği soruluyor. Hemen sonra geçen yerel seçimde Ayhan Gider’e mi yoksa Ülgür Gökhan’a mı oy verip vermediği soruluyor. Bu sorudan sonra hangi partinin adayına oy verilmeyeceği ve hangi partinin adaylarına oy verebileceği soruluyor.
Ankette yer alan sorular değerlendirildiğinde, anketin tamamen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu anketle ilgili bir çok kişi aranırken, anketin kimin yaptığı merak ediliyor.
Mehmet Güler