Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra 2 sırada yer alan Kurtulmuş’un kentte gelişinde AK Parti il ve merkez ilçe teşkilatının ve AK Partili belediye başkanlarının karşılamaması konuşuluyor.
 
Genel seçimden sonra TBMM Başkanlığı’na aynı zamanda Çanakkaleli sayılan Numan Kurtulmuş seçildi. Türkiye’nin en yüksek 2’inci makamına ve aynı zamanda Çanakkaleli sayılan Kurtulmuş’un seçilmesi kent için büyük kazanç olarak sayıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, önceki akşam uçakla Çanakkale’ye geldi. Çanakkale Havalimanı’nda kendisini AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale’nin yeni emniyet müdürü Selim Arıcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve bazı protokol üyeleri katıldı.
İL VE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATINDAN KİMSE GELMEDİ
Bu karşılama töreninde AK Parti İl ve merkez ilçe teşkilatından başkanlar, yöneticilerin yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Karşılama fotoğraflarının paylaşması ile beraber eleştiriler de başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en yüksek mevkideki 2. kişi olan TBMM Başkanı Kurtulmuş’un kentte gelişinde teşkilatın karşılamaya katılmaması büyük bir hata olarak gösterildi.
Öte yandan, karşılamaya AK Partili belediye başkanlarının olmaması da dikkat çekti. Hiçbir belediye başkanı karşılamada yer almadı. Aynı şekilde kentteki daire müdürleri de karşılamaya gelmediği görüldü.
 
Arzu Baladur
Foto: BHA