Burada geç saatlere kadar süren yüksek sesli müziğin verdiği rahatsızlığın yanında bazen de ünlü sanatçıların konser verdiği için oluşan kalabalık, ardından alkolün etkisi ile sık sık olaylar da yaşanıyor.
 
Şehir merkezlerindeki yüksek ses ve kalabalıktan rahatsız olan vatandaşlar, daha çok sakin olan tatil yerlerine giderek yazlıklarda kalıyor. Çanakkale’nin bu konuda en çok göç aldığı yerleri ise Dardanos ve Güzelyalı. Hem Çanakkale merkezden oturanların hem de büyük şehirde oturanların burada yazlıkları bulunuyor. Daha çok villa tipi bu yazlıklar bu mevsimde tıklım tıklım doluyor.
Ses ve kalabalıktan kaçıp Dadanos’a gelenler, bu sefar yüksek sesli müzik ve canlı konserlerle başı dertte. Çanakkale merkeze 10 km uzaklıkta olan bu sahil kesimi aynı zamanda boydan boya plajlar bulunuyor. Burada bulunan mekanlarda hemen her akşam ya yüksek sesle müzik programları düzenleniyor ya da ünlü sanatçılar buraya getirilerek konser veriliyor.
Bu konsere gelenlerin oluşturduğu kalabalık, geç saatlere kadar süren yüksek sesli müzik ve arkasında aldıkları alkolün etkisi ile sabaha kadar buradakileri rahatsız eden davranışlar uzun süredir Dardanos’un gündeminde. Vatandaşların şimdiye kadar yaptıkları tüm şikayetlere rağmen sorunun devam ettiği belirtiliyor. Şehir kalabalığından buraya dinlenmek için geldiklerini belirten vatandaşlar, bu soruna son verilmesini istiyor.
 
Mehmet Güler