Müdür Arıcı, göreve başladığı sırada kendisiniz ziyaret edecek olanlar ve “hoş geldin” çiçeği göndereceklerden bir ricada bulunarak çiçek getirme ve gönderme yerine şehit ve gazi yakınlarına veya depremzedelere bağışta bulunmasını istedi. 
 
Kısa süre önce emniyet müdürlerinin atanmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte 52 ilin emniyet müdürü değişti. Yayınlanan kararname ile Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Taşçı tayin edilirken yerine Polis Başmüfettişi Selim Arıcı atandı.  Yeni Müdür Arıcı, 10 Ağustos’tan önce görevine başlayacağı öğrenildi.
Göreve başlamadan Çanakkalelilere mesaj gönderen Arıcı, çok anlamlı bir mesaj gönderdi. 7 düvele geçit verilmeyen, böylelikle Kurtuluş Savaşına ilham olan, Manevi Başkent, Şehitler Coğrafyasında görev yapacak olmanın, haklı gururuna yaşadığını belirten Arıcı, göreve başladıktan sonra kendisini ziyaret edecek olanlar ve “hoş geldin” mesajı göndereceklerden anlamlı bir istekte bulundu. Arıcı, “Hoş geldin, hayırlı olsun ziyaretleri kültürümüzün bir parçası. Ancak, Çanakkalelilerden ve Çanakkale Bürokrasisinden bir ricam olacak. Bu ziyaretler kapsamında çiçek ve bukete ödenecek miktarın, Şehit ve Gazi Yakınlarımıza iletilmek üzere ilgili kuruluşlara, ya da Yüzyılın Deprem felaketini yaşamış, depremzede insanlarımıza ulaştırılmak üzere, AFAD ve Kızılay bağış hesaplarına bağışlanması daha da anlamlı olacaktır.
Yaralarımızı birlikte saralım. Hep Birlikte Biz Olalım. Yaşanan tarifsiz acılar elbette ki unutulamaz. Türk Milleti,  bir ve beraber oldukça, her türlü zoru aşacak, Çanakkale'de olduğu gibi başaracaktır. Bu bilinç ve inançla, Şehitler Coğrafyasında Vatana hizmet edecek olmanın, haklı gururu içindeyim" dedi.
 
Sedat Uz