Çanakkale’de yaz sezonuna girilirken kiralık ev bulmak adeta altın bulmaya dönerken, bulunan kısıtlı sayıdaki konutlarda da yüksek kira fiyatları talep ediliyor.
 
Çanakkale’ye taşınmayı düşünenleri ve öğrencileri hayattan soğutan kira fiyatları Çanakkale’de her geçen gün bambaşka bir safhaya ilerliyor. Sebep olarak şehrirdeki ev sayısının az, insan sayısının fazla olması görülüyor. 1+1 orta yaşlı bir yapının kirası 7 bin TL den başlıyor. Eşyalı olanları ise 15 bin TL civarında
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi  Çanakkalede’de kira fiyatları da artıyor. Neredeyse 1 yıl önce 1+1 konutların fiyatları 3-4 bin TL arasında gidip gelirken 2023 yılının Mayıs ayından itibaren bu fiyatlar iki katına çıktı. Konut yapım maliyetlerinin artması ve fazla talep olması , arzı karşılayamaz hale geldi. Eylül ayında üniversitelerin açılmasıyla da birlikte bu problemin daha da büyüyeceği tahmin ediliyor.
1+1 daire fiyatları 6 binden, 2+1 daire fiyatları ise en az 8 binden başlıyor
Bu fiyat artışlarına bir de emlakçıların ve bazı ev sahiplerinin aç gözlülüğü eklenince, işler iyice içinden çıkılamaz bir hale geliyor. Bazı ev sahipleri eski kiracılarına baskı yaparak ya kirayı arttırmak, ya da daha yüksek bir fiyattan kiraya verebilmek için evi boşaltmalarını istiyor.
 
Öğrenciler Ev Bulamıyor
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte uzun bir tercih maratonu başladı. Öğrenciler hem başarılı bir üniversite eğitimi için hem de yaşanılabilir güzel bir şehir için tercih arayışına girdiler. Bu tercihlerin başında her zaman Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale gelirdi. Fakat artan kiralar ve barınma maliyetlerinin aşırı derece de yükselmesi öğrencilerin de gözünü korkuttu. Hem Kira fiyatlarının hem de yurt fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşması öğrenciyi de zora soktu.
 
 
Turgut