Bu yıl Çanakkale’de sık sık orman yangıları meydana geliyor. Bu yılın en büyük yangını ise 16 Temmuz’da merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 33 arazöz, 14 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 treyler, 7 helikopter, 4 uçak, 1 komuta aracı kamu ve özel sektöre ait iş makineleri yönlendirildi. Havanın kararmasının ardından 1 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri gece boyunca yanan alevlere müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Balıkesir ve Bursa'dan gelen takviye ekiplerle 50'nin üzerinde arazöz ve 500'den fazla personel, söndürme çalışmalarına katıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Kemel ve Yukarı Okçular köylerindeki ormanlara da sıçradı. Tedbir amacıyla 211 nüfuslu Kemel köyü boşaltıldı. Alevlere havadan müdahale, 20.30'da sonlandırıldı. Sadece gece görüşlü 1 yangın helikopteriyle müdahaleye devam edildi.
Havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle yapılan müdahaleyle yangın, 52 saatte kontrol altına alındı. Yapılan incelemelerde yaklaşık bin 200 hektar verimli ve bozuk orman sahası ile bin 300 hektar orman dışı alan olmak üzere 2 bin 500 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.
Öte yandan yangının yaraları da sarılmaya çalışılıyor. Yetkililer tarafından yangından etkilenen tarlalar, hayvanlar ve ahırların zararları da tespit edildi. bu yaraların sarılması için de adımlar atıldı.
 
Arzu