Yangın, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde çıktı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bölgesi olan Ağadere Şehitliği mevkisinde dumanın yükselmesi ile vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.  Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 ilk müdahale aracı, 15 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 dozer, 5 helikopter, 5 treyler, 4 belediye itfaiyesi ve toplamda 250 personel bölgeye sevk edildi. Yangın havadan ve karadan yapılan müdahale sonucu 2 saate kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm orman zarar görürken, bölgede soğutma çalışmaları yapıldı. Paniğe neden olan yangının büyümeden söndürülmesi sevindirdi.
Öte yandan yangın ile ilgili valilik de bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi, “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Ağadere Şehitliği Civarındaki Orman Yangını, 2 ilk müdahale aracı, 15 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 dozer, 5 helikopter, 2 Uçak,  10 hizmet aracı, 5 treyler, 4 belediye itfaiyesi, 4 Diğer kurum araçları ve 35 teknik personel olmak üzere toplam 250 personel ile müdahale edilerek söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir.
 
Çanakkale Valiliği olarak yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Orman teşkilatımız başta olmak üzere yangın süresince görev alan tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz.”
Tuba Demirtaş
Foto: BHA