Bayramiç’te Kazdağları’nın endemik meyvesi olan coğrafi işaretli nektarini 'Bayramiç beyazı', 7 bin dönüm alanda erkenci, orta ve geç olmak üzere 3 dönemde yetiştiriliyor. Ürün, yurt dışına ihraç edildiği gibi Türkiye'de genelinde de iç pazara gönderiliyor. 2013 yılında 'Bayramiç beyazı' adıyla Türkiye'de coğrafi işaret tescili yapılan ürün rengi, tadı, kokusu ve aroması ile tüketici tarafından beğeniliyor ve diğer nektarin çeşitlerine göre daha uzun süre dayanıklılık gösteriyor. Büyük kentlerde yaşayanların lezzeti nedeniyle vazgeçmediği Bayramiç beyazı, üreticisinin de yüzünü güldürüyor.
 
KAYMAKAM HASADI ZİYARET ETTİ
Bayramiç Kaymakamı Alper TAŞ, AB'den coğrafi işaret tescili alan Bayramiç Beyazının başlayan hasadına katıldı. Tarım üretimine büyük katkıda bulunan çiftçilere çalışmalarında başarılar dileyerek, hasatlarının bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulundu.
İlçede üretim yapan Mustafa İnceer ve Tanju Bacak’ın bahçesini ziyaret eden Kaymakamımız Alper Taş’a İlçe Tarım Ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu da eşlik etti.
Mine Yel
Foto: Bayramiç Kaymakamlığı