TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'nın Afet Bölgesi "Bilim Her Yerde" Özel Destek Çağrısı kapsamında yürütülen projenin ortakları Ezine Belediyesi ve Troya Müzesi oldu. "Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik" adlı projesi için Troya Müzesi'nde kapanış programı  gerçekleştirildi.
Kapanış törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Onur Özbek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale Müdürlüğü Müdür Vekili Harun Tohumcu, Kolunsağ Muflon Sanayi bünyesinden Mustafa Kolunsağ, Anne Bak Şirketinden Gülşah Şen, proje yürütücüleri ve akademisyenler katıldı.
Törende bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, deprem sonrası üniversitelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçtiğini ifade etti.
Üniversitelerin en temel misyonlarından biri, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirmenin dışında sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı olduğunu belirten Rektör Erenoğlu, "Dolayısıyla hayata geçirilen projeler sayesinde toplumsal katkının yanı sıra hem öğrenci arkadaşlarımızın hem de bizlerin yaşamlarına doğrudan katkı sağlıyor. Bu kıymetli projeye destek veren tüm ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, depremin meydana geldiği 6 Şubat gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için yoğun bir çalışma temposu yarattıklarını belirtti.
Ekip, depremin ardından ilk olarak afet bölgelerine destek malzemelerini ulaştırmak üzere çalışmalar yürütü. Ekip son olarak Hatay’da depremzede miniklerle buluşarak bölgedeki insanların yaralarını sarma konusunda çalışmalarda bulundu.
Törende Doç. Dr. Ilgın, kendilerine destek sağlayanlara teşekkür etti. Projeye katkı sunanlara ise plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
 
Arzu Baladur