YÜRÜKÇÜ İLE SALTANAT DÖNEMİ BİTTİ
Çanakkale Boğazı başta, Marmara Denizi ve Kuzey Ege' de, Deniz Ulaşımı'nın markası haline gelen şirketin Kurucu Genel Müdürü Hasan Yürükçü, yeniden göreve gelince icraat üzerine icraatlarını sürdürüyor.
Rotasını, 'uzakları yakın etmek' olarak çizen, çıktığı seferden geri dönmeyen gemilerin kaptan ve mürettebatına;
"Pruvanız Neta, Dümeniniz Viya" diyen Genel Müdür Yürükçü' nün, Şirketin daha da güçlenmesi için aldığı kararı açıkladığı öğrenildi.
İşte o karar; "GESTAŞ' TA, KEMERLER SIKILDI..."
GESTAŞ'a ait, birim müdürlerinin altındaki Makam araçlarını tek tek belirleyip, çeken, tüm araçları ihale ile satışa çıkartan Genel Müdür Yürükçü' nün, personele;
"Can taşıyoruz. Uzakları yakı ediyoruz.
Bizde Bundan Böyle,  Şatafatlı, Şaşaalı, Lüks Hayat Olmayacak" mesajını verdiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, GESTAŞ ihale açtı. Geçen yönetim döneminde Müdürlere kullanım hakkı verilen, lüks sınıf 12 araç, 17 ve 18 Temmuz' da ihale usulü satışa çıkarılacak.

GESTAŞ' ı daha da büyütüp güçlendirmek, Mevcut borçları sıfırlamak için, Göreve yeniden getirilen Kurucu Genel Müdür Hasan Yürükçü'den  ilk Radikal karar geldi.
'Kemerler sıkılacak" diyerek, Birim Mdürlerinin kullanımındaki makam araçlarını, altlarından çektiği öğrenilen Genel Müdür Yürükçü' nün, Radikal kararı sonucunda, 'lüks sınıf' tabir edilebilecek türden tam 12 aracı, ihale usulü ile satıp, elde edilen gelir GESTAŞ' ın kasasına aktarılacak
Çanakkale Boğazı başta, Marmara Denizi ve Kuzey Ege' de, Deniz Ulaşımının markası haline gelen şirketin Kurucu Genel Müdürü Hasan Yürükçü, yeniden göreve gelince icraat üzerine icraatlarını sürdürüyor.
Rotasını, 'uzakları yakın etmek' olarak çizen, çıktığı seferden geri dönmeyen gemilerin kaptan ve mürettebatına; "Pruvanız Neta, Dümeniniz Viya" diyen Genel Müdür Yürükçü,Şirketin daha da güçlenmesi için aldIğı kararı açıkladığı öğrenildi.
9 Günlük bayram tatili nedeniyle, yurdun dört bir köşesinden Çanakkale' ye akın eden yüzbinlerce vatandaşın, boğaz geçişini 1915 Çankakale köprüsü yerine, Feribaotlar ile yapmayı tercih etmeleri olasılğını dikkate alıp, feribotlarda yığılma, iskelelerde uzun kuyruklar oluşmasın diye, Dolmuş usulu seferler düzenleten Genel Müdür Yürükçü' nün, 9 günlük zorlu marotonun sonunda, radikal bir karar aldığı işitildi.
İşte, o karar; "GESTAŞ' TA, KEMERLER SIKILDI..."
GESTAŞ'a ait, birim müdürlerinin altındaki Makam araçlarını tek tek belirleyip, çeken, tüm araçları ihale ile satışa çıkartan Genel Müdür Yürükçü' nün, personele;
"Can taşıyoruz. Uzakları yakın ediyoruz.
Bizde Bundan Böyle,  Şatafatlı, Şaşaalı, Lüks Hayat Olmayacak" mesajını verdiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, GESTAŞ ihale açtı. Geçen yönetim döneminde Müdürlere kullanım hakkı verilen, lüks sınıf 12 araç, 17 Temmuz' da ihale usulü satışa çıkarılacak.
RADİKAL KARARIN AYRINTILARI, BU İLANDA..
GESTAŞ’ ın resmi internet sitesinde de yer bulan ; “GESTAŞ DENİZ ULAŞIM TURİZM TİCARET A.Ş.İHTİYAÇ FAZLASI 12 ADET 2. EL ARAÇ SATIŞI” başlığı altında yayımlanan ilanda,
Yeterlilik şartları denilerek gelen bir anlatımda, radikal karar adeta özetleniyordu.
Anlatım şöyle idi; “Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş. mülkiyetinde olan 12 adet araç için, Çanakkale Teknopark Yerleşkesi’nde ihale komisyonu tarafından ihale yeterlik şartlarını karşılayan istekli/istekliler arasından açık artırma ihale usulü satışı yapılacaktır.
İhale Yeri : Çanakkale ili, Sarıcaeli Köyü Çanakkale Teknopark Yerleşkesi Toplantı Salonu”
İhalesi gerçekleştirilecek araçlara ait dosya numaraları, marka-model-km bilgileri, muhammen bedel, teminat bedeli ve ihale başlangıç bedeli gibi detaylar da ilgili ilanda yer aldı.
Aralarında; VW Passat Comfortline 2.00 TDI Otomatik, Renault Megane Sedan Icon 1.5 DCI EDC Otomatik, Renault Megane Sedan Icon 1.5 DCI EDC Otomatik, Ford Transit 2.00 Dizel Manuel, Ford Transit Custom 320L 130 PS 2.0 Dizel Manuel, Fiat Ducato 2.40 Dizel Manuel ve benzeri, model yılları yeni 12 araç, piyasa değerleri araştırılarak tespit edilen bedellerden, ihale usulü satışa çıkacak.
İlgililere GESTAŞ’ ın önemli bir duyurusu da geldi. 17 Temmuz’ da olacak ilk ihalede 6 araç, hemen ardından, 18 Temmuz’ da  6 aracın ihale usulü satışı gerçekleşecek.
Duyuruda; “İhale gününde yer alan araçlar, dosya sıra numarasına göre arka arkaya ihale edilecek. 17 Temmuz da olduğu gibi, 18 Temmuz’ da yapılacak ihalede, araçlar için 2. El araç dosyası almış bütün katılımcıların saat 13:00 itibariyle salonda bulunmaları gerekecek. Açık artırması başlayacak araca ait satış dosyası alan isteklilerin, açık artırma öncesi isimleri okunacak, salonda olmayan istekliler ihaleye sonradan katılım sağlasalar dahi, artırmaya katılamayacak ve hak iddia edemeyecek.”
 
Sedat Uz