Eğlence, oyun, alışverişin yanı sıra yarışmaların da gerçekleştirildiği 38. Lapseki Kiraz Festivalinde   ’Türk Mutfağı Yemek Yarışması’ gerçekleştirildi.  Ana yemek, hamur işi ve tatlı kategorisinde gerçekleştirilen yarışmada ev hanımlar adeta döktürdü. Birbirinden güzel yemeklerin yer aldığı yarışmada jüri seçimde zorlandı.
Lapseki Belediyesi tarafından bu yıl 38.’si düzenlenen Kiraz Festivali kapsamında ‘’Türk Mutfağı Yemek Yarışması’ düzenlendi.  Belediye Sahil Sosyal Tesisleri - 2 de gerçekleştirilen yemek yarışmasına ana yemek, hamur işi ve tatlı kategorileri olmak üzere 12 yarışmacı katıldı.  Yarışmanın Jüri üyeliğinde  Şef Osman Yılmaz, Erdem Düzgün, Selin Uçtu yer alırken,  Yiyecek İçecek Hizmetleri Usta Öğreticisi, Belediye personeli Sinem Yılmaz  yemekleri değerlendirdiler.  Düzenlenen yarışmada Ana yemek kategorisine  Ganniş yemeği ile katılan Mihriye Akbıyık, Tatlı Kategorisinde ise Fırında Sütlaç tatlısı ile Neriman Balta, Hamur işi kategorisinde   ise Su Böreği ile Filiz Yılmaz birinci oldular.
38. Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Türk Mutfağı Yemek Yarışmasına Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik, Belediye Meclis Üyemiz Mustafa Kafadar, Lapseki SODAM Müdürü Makbule Sargın  da katılarak dereceye girenlere ödüllerini takdim ettiler.
 
Sedat Uz