Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulu 3-C sınıfı öğrenciler yıl sonunda resim sergii ve tiyatro etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin resim ve tiyatro performansı   büyük beğeni topladı.
Okulda eğitimlerin yanı sıra yeteneklerini geliştirmek ve öğrencileri eğitime daha çok odaklarını sağlaması amacı ile 3-C sınıfı öğrencileri hem resim hem tiyatro çalışması gerçekleştirdi. Eğitim süresince gerçekleştirilen resim ve tiyatro çalışmaları okulların tamamlanmasının ardından yıl sonu gösterisi gerçekleştirildi.  3-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan sergi ve tiyatro gösterisi   Atatürk Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetlinin  katıldığı etkinlikte ilk olarak resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.  Öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca çizdikleri resimlerin yer aldığı sergi katılımcılar tarafından yakından incelendi. Öğrencilerin eserleri sanatseverler tarafından başarılı bulundu.
Serginin ardından tiyatro etkinliği gerçekleştirildi ve öğrenciler adeta sahnenin tozunu yuttu.  Sınıfı öğretmeni Güzin Turan öncülüğünde öğrencilerin hazırladığı  vatan temalı tiyattro gösterisi gerçekleştirildi. Sahnede öğrenciler tiyatro repliklerini heyecanlanmadan söyledi.   Öğrencilerin sahnedeki enerjisi ve yarattıkları tiyatro havası ile salondakiler ayakta alkışladı.  Yapılan etkinlik ile ilgili okuldan yapılan açıklamada “Öğrencilerin hazırladığı sergiyi gezen ziyaretçilerden ve tiyatro gösterisini izleyen seyircilerden tam not aldı. Dakikalarca ayakta alkışlanan minik öğrenciler vatan temalı gösterileriyle izleyenleri oldukça duygulandırdı. Tebrikler koca yürekli minikler” ifadelerine yer verildi.
 
Sedat Uz