1984’ Gelibolu Karainbeyli Köyüne gelen  Tapu ve Kadastro ekibine işçi olarak mesleğini seçen  Çanakkale Tapu Müdürü Burhan Özsoy, aldığı eğitimler ve girdiği sınavlarda başarı göstererek İşçilikten Müdürlüğe kadar yükseldi.  Çeşitli İl ve İlçelerde farklı görevlerde bulunan Özsoy, 35 yılı aşkın tecrübesi ile üç yıldır Memleketi Çanakkale’ye hizmet ediyor.
Gelibolu’nun Karainbeyli Köyünde ikamet ederken Tapu Kadastro çalışmaları için köye gelen ekipte işçi olarak. çalışmaya başlayan Burhan Özsoy’un meslekteki başarısı bundan sonra başladı. Deyim yerinde ise günden güne arttı. Karainbeyli Köyünde işçi olarak girdiği kurumda, memuriyet hayatında merdivenleri teker teker tırmanan Özsoy 35 yılı aşkın memuriyet hayatında bir çok ile ve ilçede başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. 2 yıllık eğitimin ardından 1984 yılında sınava girerek memur olmaya hak kazanan Burhan Özsoy, memuriyet  hayatına ilk adımını böylece attı.  Özsoy, memuriyet hayatındaki ilk görev yeri  Adıyaman’ın Besni İlçesi oldu. 3 Yıl Besni, 7 Yıl da Adıyaman Gölbaşı İlçesinde görev yapan Burhan Özsoy, halk ile yakınlığı, vatandaşlar ile samimiyeti  çevresindekilerin dostluğunu da kazandı.
Müdürlüğe Adım Adım Yükseldi
Burhan Özsoy, Besni  ve Gölbaşı ilçelerinde   Kadastro teknisyeni olarak çalıştığı sırada  Açık Öğretim Fakültesinde  İşletme Bölümünü  bitirdi. Bir yandan Kadastro teknisyeni olarak görev yapan Özsoy, bir yandan da Fakültesini tamamladı. 10 yıllık Adıyaman görevinin ardından Eğitimini de tamamlayan  Özsoy, Çanakkale Kadastro Müdürlüğüne tayinini  istedi. Tayin yapılmayınca Memleketi Çanakkale’ye gelebilmek için 1996’da  Tekirdağ’ın Muratlı İlçesine Müdür Yardımcısı olarak ataması gerçekleştirildi.    2004 yılına kadar Muratlı İlçesinde  Müdür yardımcılığı görevi gerçekleştiren Burhan Özsoy, 2004 yılında müdürlük sınavına girerek başarılı oldu. Sınavı Başarı ile geçen Burhan Özsoy,  Tapu müdürlüğünde artık Müdür statüsünde görev almaya başladı.  Özsoy, sonraki yıllarda Sırasıyla Çankırı Çerkes , Kırklareli Kofçaz, Malkara, Keşan, Çorlu’da Müdürlük yaptı.  Memleketine hizmet için ise  girişimleri devam eden Özsoy, 2020 Yılı 1 Ekim tarihinde Çanakkale Tapu Müdürlüğüne atanarak Çanakkale’ye hizmet şansına erişti.

Şimdi Memleketine Hizmet Ediyor
1984 yılında işçi olarak girdiği memuriyet hayatında azimle çalışarak müdürlük  konumuna kadar yükselen ve görev yaptığı her il ve ilçelerde başarılı çalışmalara imza atan Burhan Özsoy, 2020 yılında Çanakkale Tapu Müdürü olarak görev almaya başladı. Pandemi nedeni ile yıllar sonra sessiz sedasız Çanakkale Tapu Müdürlük görevine başlayan  Özsoy, artık doğup büyüdüğü topraklara hizmet ediyor.
35 yılı aşkın tecrübesi ile Çanakkale’nin planlı gelişmesine ve vatandaşların sağlıklı hizmet alması için çalışan Burhan Özsoy, memleketin her tarafında hizmet etmek güzel ancak, doğup büyüdüğü topraklarda Şehitler coğrafyası Çanakkale’de  hizmet etmesi tarifsiz bir gurur. şeklinde konuştu

Tuba Demirtaş