Sektör Düşüşte Olabilir,  Çözüm Her Zaman Var
Türkiye Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği  (TÜGEM)  Çanakkale Şubesi tarafından  emlak danışmanlarına yönelik Networks etkinliği gerçekleştirildi. TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Sühran Aras’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte emlak danışmanlarına inci gibi tavsiyelerde bulundu. Aras,  potansiyel azalsa da başka bölgelerde yükselen potansiyeller için pozisyon almak gerektiğini belirttiği konuşmasında “Sizin işiniz oturup ‘piyasalar çok kötü’ demek değil. İstanbul’daki müşterisi çok fazla olan emlakçılar Çanakkale’de  dolayısı ile  sizin bölgenizde arsa satarak  cirolarını katladılar. Bunu sizin görüp Çözüm üretmeniz gerekiyor” dedi.
Çanakkale’de faaliyet gösteren emlak danışmanlarına yönelik  her ay Networks gerçekleştirerek üyeleri bir araya getiren Türkiye Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği  (TÜGEM)  Çanakkale Şubesi bu ay da TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Sühran Aras’ın konuşmacı olarak katıldığı bir buluşma gerçekleştirdi. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte  emlak sektöründeki gelişmeler ve üyelerin porföy çalışmaları değerlendirildi.   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale TÜGEM Çanakkale Şube Başkanı  Mustafa Alptuğ Akkoca  gerçekleştirdi.  Açıklamasında Çanakkale’nin konut istatistiklerine değinen  Akkoca “ Genel Başkanımızın da dediği gibi ‘Markalar kişisel tercihimizdir fakat  mesleğimiz ortak değerimizdir. Mesleğimize sahip çıkmak ve değerini arttırmak en büyük görevimizdir’ mottusu ile yola çıktık.  Aslında biz  emlak danışmanlarına, emlakçılar, gayrimenkul danışmanlarına ne kadar  birlikte sahip çıkarsak ve bunu bir değer olarak yukarı taşırsak  birbirimizi o kadar desteklemiş olmuyor muyuz?    Sizden bundan sonraki süreçte  mesleğimizi bu yönden ilerletirsek  bizim bu dönüşüm çabalarımızı desteklemenizi, üye olmanızı  ve bu mücadeleyi daha yukarı taşımamız için mücadelenize ihtiyacımız var” dedi.

Durgunluk  Endişe Vermesin
Konuşmasında konut satışlarına da değinen  Mustafa Alptuğ Akkoca,  yaşanan deprem, sonrasında yaşanan seçim süreci nedeni ile  sektörde yaşanan durgunluğun endişe verici olmaması gerektiğini belirterek “Konut satışlarında ne durumdayız?  Nisan ve Mayıs aylarında ben çok konut sattım diyen  üyemiz yok.  Yaşanan deprem ve seçim belirsizliği konutları da etkiledi.  Biz kendimize bakarak bunu ne başarıya, ne de başarısızlığa yormamız lazım.  Üyelerimizden ricamız sürekli birbirinizle konuşun istişare edin ki  birbirimizi daha iyi anlayarak sorunları çözebilelim. Nisan ayında Türkiye genelinde  85 bin 650 tane konut satışı gerçekleştirilmiş  bu adet konut satışlarındaki bir önceki  aya göre  %19  azalmış,  geçen yılın aynı ayına gçre ise %36 azalmış. Yani sıkıntı bizde değil çalışmalarınıza aynen devam edin.  Bu da bizim işimizin çabalarımıza rağmen durgunluğu  kötüye yormamamız lazım.  Tablolarla verilen azalışlar aslında seçime kadar yaşanan belirsizliğin durgunluğu” dedi.
Yapılan sunumların ardından Türkiye Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği  (TÜGEM)  Çanakkale şubesine üye olanlara sertifikaları verildi. Üyelerin sertifikalarının verilmesinin ardından, yine üyelerin hazırladığı portföy sunumları gerçekleştirildi.  Çanakkale İl Merkezinin yanı sıra İlçelerden gelen üyeler de hazırladıkları portföylerini sundu.

Riskleri Görüp Pozisyon Almanız Gerekiyor
Sunumların ardından Türkiye Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği  (TÜGEM)  Çanakkale Şubesi tarafından  emlak danışmanlarına yönelik gerçekleştirdiği Networks etkinliğine konuk olan TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Sühran Aras ‘Lüks Konutların İpuçları’ sunumunu gerçekleştirerek üyelere bilgiler verdi.  Aras, ilk olarak kariyeri ve  TÜGEM hakkında bilgiler verdi ardından Lüks konut ipuçları sunumunu gerçekleştirdi. Aras “Bu sektöre girdiğimde sadece 6 aylık bir süre vermiştim kendime. Şimdi ise iyi ki bu sektördeyim diyorum.  Size daha önce düşüşleri gösteren  bir takım grafikler gösterildi. Biz geçen seneki ciromuzu  ekip olarak 4. Ayda  kazandık.  Geçen sene yaptığımız bir yıllık ciroyu  mayıs ayının sonunda elde etmiştik.  Sizin işiniz oturup ‘piyasalar çok kötü’ demek değil.  Evet sizin bölgeniz düşmüş olabilir ama başka bölgeler yükseliştedir.  Ben de İstanbul’da Boğaz hattında çalışıyorum ve bu hatta çok ciddi düşüş var.  Sadece yalılar için demiyorum apartmanlarda da düşüş var.  Riskleri görüp hemen pozisyon almanız gerekiyor.  İstanbul’daki müşterisi çok fazla olan emlakçılar Çanakkale’de  dolayısı ile  sizin bölgenizde arsa satarak  cirolarını katladılar. Bunu sizin görüp Çözüm üretmeniz gerekiyor” dedi.
 
Tuba Demirtaş