Çanakkale’de köpek sürülerinin sorunu devam ediyor. Esenler, Barbaros, Güzelyalı, Yeni Kordon, Dardanos bölgelerinde sokak köpekleri adeta çeteleşmiş durumda. Grup halinde dolaşan köpekler sık sık çocuklara, kadınlara saldırıyor. Şimdiye kadar birçok kişi yaralandı. Bu konuda yapılan tüm haberlere ve şikayetlere rağmen sorun devam ediyor. Köpekler toplanmadığı için vatandaşlar bu sorunu yaşıyor.
Bu yıl sıcak havalar çok geç geldi. Uzun süredir vatandaşlar havaların ısınmasını bekliyordu. Havalar ısınınca Çanakkaleliler kendilerini kordonlara atarlar. Kışın eski kordon daha yoğun olurken, yazın ise Yeni Kordon daha kalabalık oluyor. Kordonun birinci etabı, ikinci etabı ve son yapılan üçüncü etabı adeta tıklık tıklım doluyor.
Doluluk oranı her geçen gün daha fazla artıyor. Bunun en büyük sebebi ise ekonomik kriz. Öğrenciler, aileler, yabancılar hepsi buraya geliyor. Kordonun hem kum üzerindeki bölümü, hem Barış Kafes’nin olduğu çim bölge ve son yapılan Karina Akvaryum’un olduğu yeni bölgede akşamları adım atacak yer yok.
Bu bölgenin bu yıl kat kat kalabalıklaşmasının sebebinin başında ekonomik kriz geliyor. Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar mekanlar yerine burada vakit geçiriyor. Özellikle öğrencilerin büyük bölümü buraya gelmesi ile kalabalık kat kat artıyor. Daha önceki yıllarda mekanlara giden vatandaşlar, alım gücü düşünce mekanlara gidemiyor. Kamp sandalyesini alıp buraya geliyor. Aynı şekilde öğrenciler de mekanlara gidemediği için içeceğini alıp buraya geliyor. Durumu böyle olunca bu bölge tıklık tıklım doldu.
Buraya gelen vatandaşların kimisi sohbet ediyor, kimisi ailesi ile yemek yiyor, kimileri ise topla oynuyor. Bölge belli bir saate adeta festival alanına dönüşüyor. Bu güzel ortamı bozan ise köpek sürüleri. Artık Çanakkale’de sayıları gittikçe artan ve vatandaşlara saldıran köpek sürüleri, yeni kordonda da kendilerini gösteriyor. Sık sık alanda köpek saldırısı nedeniyle çığlıklar yükseliyor. Köpek saldırısı nedeniyle vatandaşlar tepki gösteriyor. Saldıran köpeklere tepki gösteren ile köpekleri savunanlar arasında da tartışma çıkıyor. Vatandaşlar, bu ortamı bozan köpek sürüsünün neden toplatılmadığını yüksek sesle dile getiriyor.

ÇOCUĞA SALDIRDI
Önceki gün de kordona bulunan köpekler, pamuk şeker satanın yanına gelen bir çocuğa saldırdı. Son anda annesi koşarak çocuğunu uzaklaştırdı. Köpekler daha sonra pamuk şeker satan satıcıya saldırmaya çalıştı. Uzun süre köpekleri uzaklaştırmaya çalışan satıcı, bölgeden uzaklaştırdı. Bu durum diğer aileleri de tedirgin etti. Aynı şekilde köpekleri ile kordonda gezen vatandaşlara da saldıran başıboş köpekler vatandaşları bezdirdi.
 
Sedat Uz