Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi ve Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi ortaklığında, Kentte Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisi, açıldı. Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivindeki sergi açılışına Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlin ve bölgenin değerlerini daha da ön plana çıkaracak olan coğrafi işaret konusu bur sergide bir kez daha vurgulandı. Ayvacık Süleymanköy'den gelen halı üretimi yapan üretici kadınlar da sergiye katılarak ürünler hakkında bilgiler verdi. Kent Merkezi ve ilçeler genelinde toplam 11'i bulan coğrafi işaretli ürünler ve ürünler hakkında bilgilerin yer aldığı sergide ayrıca Çanakkale Belediyesi tarafından başvuruları tamamlanan Eceabat Susamı ve Sakız Baklası ile Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan Çanakkale Domatesi gibi ürünlerin de tanıtımı gerçekleşti.
Sergi, 5 Eylül 2023 tarihine kadar Pazartesi günler haricinde Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonunda ziyaret edilebilecek.

ÇANAKKALE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ
Kentte ‘Çanakkale el halısı’, ‘Ezine peyniri’, ‘Bayramiç beyazı’, ‘Bayramiç elması’, ‘Bozcaada çavuş üzümü’, ‘Geyikli zeytinyağı’, ‘Yenice kırmızı biberi’, ‘Bayramiç Tahin Helvası’, ‘Bayramiç zeytinyağı’ Lapseki şeftalisi olmak üzere 10 coğrafi işaretli ürün bulunuyor.
Ayrıca, ‘Çanakkale domatesi’, ‘Lapseki nektarini’ ve ‘Gökçeada madran kuzusu’ için de coğrafi işaret tescil işlemlerine devam ediliyor.
 
Mine Yel
Foto: BHA